Evo zašto su Norton i Kluni mega frajeri!

Glumac Edvard Norton je pokrenuo humanitarnu kampanju kojom će pomoći sirijskim izbeglicama u SAD. Na taj način, kaže, građani se bore protiv govora mržnje. A glumac Džordž Kluni (54) pokrenuo je akciju prikupljanja hrane za beskućnike za vreme praznika zajedno sa kafićem "Soušl Bajt".

.

- Ako želimo da dokažemo svetu da je Amerika država blagostanja, moramo da otvorimo vrata onima koji beže od rata i da se odbranimo od govora mržnje kojim nas „bombarduju“ neki političari, rekao je Edvard Norton.

Glumac je na internetu pokrenuo kampanju za izbeglice iz Sirije i već je sakupio nešto manje 432 000 dolara.

Novac će im proslediti za kupovinu kuća i za obrazovanje.

A nekada najpoželjniji neženja Holivuda i filmska zvezda Džordž Kluni posetio je kafić u škotskom gradu Edinburgu u kom gosti ostavljaju novac za sendviče i kafu beskućnicima.

Glumac je došao u kafić "Soušl Bajt", čiji je sav prihod namenjen dobrotvornim organizacijama, na poziv vlasnika lokala Džoša Litldžona.

- Prošlog meseca smo zamolili građane da doniraju koliko mogu novca da bismo obezbedili hranu za beskućnike tokom praznika. Naš cilj je da obezbedimo 800 obroka. Ali, zanemeli smo kada smo videli koliko se ljudi odazvalo i sakupili smo više od 36 000 donacija iz celog sveta. To znači da nećemo samo da nahranimo ljude tokom Božiča, već smo u mogućnosti da hranimo te ljude tokom čitave godine. Kada je Džordž posetio našu prodavnicu prošlog meseca, zamolili smo ga da prvi donira, a sa takvom globalnom zvezdom uspeli smo da sakupimo mnogo više nego što smo planirali, istakao je Džoš.

Kluni je u kafiću bio samo petnaestak minuta, ali je za obroke beskućnicima ostavio 1 400 evra, dok je sebi za sedam evra kupio sendvič i kafu.

Izvor: 24sata.hr, 24sata.rs