Da li je to jedna serija uspela da s trona skine čuvenu "Igru prestola"?

Čini se da se mrtva trka vodi između dve serije koja ima više gledalaca. Jedni drugima opovrgavaju prvu poziciju. Šta vi mislite, gde je istina?

.

Čelnici platforme Netflix tvrde da je jedna njihova serija prestigla gledanost HBO-ove serije "Igra prestola", iako zvanični podaci ne potkrepljuju njihovu tvrdnju.

Prema zvaničnim podacima, "Igra prestola" je i dalje na tronu, a "Narkos", u kojoj glavnu ulogu tumači Vagner Moura, je druga najpopularnija serija. Ipak, ljudi zaduženi za statistku Netflixovih izdanja ne slažu se s ovom tvrdnjom.

"Drugo mesto je odličan uspeh, ali mi mislimo da je 'Narkos' gledaniji zbog toga što u obzir nisu uzete sve platforme i uređaji gde je Netflix dostupan", rekao je Ted Sarandos, jedan od šefova Netflixa.

Serija "Narkos" prati život Pabla Eskobara, najpoznatijeg i najvećeg kolumbijskog narkobosa. Netflix će naredne godine izbaciti drugu sezonu ove serije, koja je prerasla popularnost njihovih ranijih izdanja poput "House of Cards", "Orange is the New Black" i "Jessica Jones".

.

Izvor: N1