10 filmova idealnih za zimske dane

Hladno vam je? Skuvajte čaj, ušuškajte se u krevet i pustite film. Ne znate koji? Ovo su neki od predloga...

.

1. Odmor, (The Holiday)

Romantična komedija u kojoj parovi Kameron Dijaz, Džud Lou i Kejt Vinslet i Džek Blek provode vreme na dva kraja sveta – Engleska i Kalifornija u decembru izgledaju potpuno drugačije, baš kao i njihove životne priče, ali ih to neće sprečiti da praznike provedu u adekvatnom slavlju.

Ako ste preskočili ovaj pravi zimski film vreme je da nadoknadite, ukoliko ste ga već gledali – repriza!

.

2. Prijatelji (Friends with Kids)

Film iz 2011. koji kroz komičnu prizmu posmatra prilično kompleksne porodične zaplete i rasplete. Zašto baš ovaj film? Njujork u jesen i zimu je posebna inspiracija za sve ljubitelje filmova, naročito romantičnih. Adam Skot, Džon Hem, Maja Rudolf, Kristen Vig i Kris O’Doud prolaze kroz uspone i padove, a vi ih u tome možete pratitit čak i ukoliko ne želite da ostanete trudni sa najboljim prijateljem.

.

3. Beskrajan dan (Groundhog Day)

Gotovo je nemoguće da vam je ovako nešto promaklo. Svako ko voli glumačku zaostavštinu Bila Mareja uživa u ovoj njegovoj klasičnoj komediji. Čak i ako zaista ne uživate u zimskim čarolijama i hladnoća i sneg su poslednje stvari koje vam padaju na pamet kada neko pomene romantiku, ovaj film bi mogao da vam promeni život.

.

4. Ples malog pingvina (Happy Feet)

Radnja filma se odvija na Antarktiku, ali zima i dalje izgleda privlačno, a možda je to zato što u filmu pingvini plešu i pevaju. Čak i odrasli mogu da uživaju uz ovakav animirani dugometražni film, i možda je tako najbolje u krugu porodice i toplog doma, kada su svi na okupu.

.

5. Igra sudbine (Serendipity)

Mnogi su rešili da počnu da klizaju sa svojim dragim osobama nakon što su pogledali film, a upamtili scenu iz istog. Igra sudbine se često nalazi na različitim listama romantičnih filmova, a evo ga sada i na ovoj koja favorizuje snežno okruženje i romantično raspoloženje. Idealan napitak za uz film, topla čokolada, svakako.

.

6. Avioni, vozovi i automobili (Planes, Trains and Automobiles)

Ovaj film su reprizirale gotovo sve TV stanice u više navrata, a kako i ne bi kada u njemu par komičara Stiv Martin i Džon Kendi uspevaju da dočaraju šta znači saobraćajna gužva u vreme praznika. Za one koji dosta putuju, i ne vole da se tokom tih putovanja druže sa nepoznatim ljudima, ovaj će film biti odlična praznična šala.

.

7. Serijal filmova o Hariju Poteru

Ogromni kamini dobro založeni, druženje sa Ronom i Hermionom, i tek poneki zli duh ili drugi problem da ga reše ovi čarobnjaci, zaista zvuči kao idealno filmsko štivo uz koje se može poslužiti čaj "Earl Grey" i kolačići.

.

8. Male žene (Little Women)

Prema romanu Luise Mej Alkot koji je, reklo bi se, postao obavezna lektira svake mlade žene, i čija ekranizacija poznaje nekoliko verzija, "Columbia Pictures" napravila je film u kojem sve vrvi od sjajnih ženskih glumica i budućih glumačkih zvezda.

.

9. Moćne patke (Mighty Ducks)

Zadovoljite nestašno dete u sebi i pogledajte ovaj stari hit, još iz davne 1992. kada je snimljen prvi od tri filma koji prati sudbinu i odrastanje malih hokejaša. Duhovito, nevino i dinamično, baš kao i drugi filmovi za decu iz kategorije „zimskih hitova“ ova „pačija škola“ mogla bi da vam popravi raspoloženje.

.

10. Dnevnik Bridžet Džons (Bridget Jones’s Diary)

Ta nestašna engleska buckica objasnila nam je sve – da se ne treba nervirati oko nekoliko kilograma viška, da je sasvim izvesno da će nam se udvarati razni tipovi, od kojih ćemo verovatno, uvek, izabrati goreg, makar privremeno, ali ono što je najbolje od svega – posle ovog filma, nova će snaga poput vihora dojuriti u vaš život. Budite hrabri, duhoviti i spontani – baš kao Bridžet!

.

Izvor: Citymagazine.rs