Severinina sestra ljuta zbog Nade Topčagić, "stojadina" i "folkerskog derneka"

Raskol u porodici Severine Kebić ex Vučković ne jenjava. Sestra Zdenka zamerila joj je „folkerski dernek“ i zgrozila se videvši folk pevačicu Nadu Topčagić.A povod je krajnje "srpski": svađa oko zemljišta.

.

Zdenka Vučković Žunić iz Turnja kraj Zadra poslala je Severini (43) čestitku povodom njenog venčanja sa Igorom Kojićem (28) u kojoj je napisala da joj “duša jeca i plače“, izveštava 24sata.hr

Zdenka je dodala i da sad “sestra sestru ne prepoznaje” jer se Severina udala za Srbina. Zdenka poziva Severinu da se osvesti i da će “plakati zajedno kao što je plakao Vukovar“.

„Lepo nam je pokojna nona govorila: „Ne veruj Srbima ni kad ti slatke darove nose“, zaključuje čestitku Zdenka.

Na svadbu u beogradski hotel Crown Plaza nisu je pozvali, a, ne bi, kaže, ni išla od sramote. Posted by Nada Topčagić on Sunday, November 22, 2015

Najstariju Splićankinu sestru naročito je naljutilo što je na njenom srpskom venčanju, priređenom četiri dana nakon 24. godišnjice pada Vukovara, jedna od zvanica bila i folkerka Nada Topčagić. Ona se u medijima pohvalila da će mladencima donijeti ajvar na dar, ali ih je razveselila njihovim portretom koji je naručila za tu priliku.

Kako piše 24sata.hr, „bliska prijateljica Severininog svekra Kebe prva je pevačica koja je u okupiranom Vukovaru nastupala nekoliko dana nakon okupacije grada i pokolja na Ovčari“.

Dalje, Severininoj sestri Zdenki bilo je teško da gleda i da čita da se „jedna Hrvatica vozi u Stojadinu po Srbiji dok je prati romska glazba i svira „Đurđevdan“, pesma Gorana Bregovića koju je komponovao za film „Dom za vešanje" Emira Kusturice“.

Zdenka tvrdi da ni njena i Severinina majka Ana nije oduševljena što joj se kći udala za Srbina, a nije joj drago ni što je Igor 15 godina mlađi. No, kako kaže, majka joj je pa sve prihvata.

.

Zdenka dodaje da se Severina dosad verila sa svakom budalom koja je naišla, a majka joj je to odobravala. Zdenka je upoznala sestrića Aleksandra (3), ali ne i Milana Popovića (49) jer “s njim nema ništa zajedničko”.

Severina i Zdenka godinama nisu u dobrim odnosima i ne razgovaraju. Povod nesuglasicama je bitka za zemljište u Vukovarskoj ulici u Splitu. Zdenka i nene sestre suvlasnice su zemljišta na kojem je sagrađena pristupna ulica za šoping centar.

Zdenka je očekivala je da će se i Severina uključiti u sudsku borbu za povraćaj zemljišta, ali pevačica joj je, međutim, rekla: „Mene ti to uopštene zanima”.

Druga Severinina sestra Marijana Vučković-Popović, koja živi u Beogradu, također je protestovala zbog gradnje šoping centra. Tvrdila je da je deo zemljišta vlasništvo njenee porodice i da se centar gradi nezakonito.

Zdenka je s njom u boljim odnosima nego s najmlađom sestrom, ali o njoj nije želela da govori.