10 prepevanih pesama koje su bolje od originala!

Nepisano je pravilo da je nema ništa bolje od originala, kako kada je reč o filmovima, serijama pa tako i pesmama. Međutim postoje pevači koji su ipak uspeli svojim izvođenjem da nadmaše original. Ovo su neki od njih.

.

Da li ste znali da prepevavanje Adelinog poslednjeg hita od strane jedne korejske učenice ima preko 13 miliona pregleda.

.

Kada se ovaj video pojavio odmah je na internetu izazvao debatu da li je ova devojčica nadmašila Adel.

Kod njih dve mišljenja su definitivno podeljena, ali postoje pesme oko kojih je publika jedinstvenija kada je u pitanju odluka da li je bolji original od prepeva.

Neki su svojim prepevavanjem uspeli od pojedinih pesama da naprave prave hitove. Ovo su neki od primera...

Vitni Hjuston - "I Will Always Love You"

.

Ova pesma je iz 1974. godine i u originalu je peva Doli Parton...

.

Ostale hitove pogledajte na narednim stranama...

Areta Frenklin - "Respect"

.

Da li ste znali da ovaj veliki hit čuvene Arete u originalu otpevao Otis Reding 1965. godine?

.

The Fugees - "Killing Me Softly"

.

Ovaj veliki hit iz 1996. godine u originalu je otpevala Lori Liberman 1971. godine, a dve godine kasnije pesma je postala veliki hit. Međutim, od kada ga je prepevala grupa "The Fugees" retko gde ćete čuti original.

.

No Doubt - "It's My Life"

.

Ova pesma ugledala je svetlost dana 1984. godine, a otpevala ju je engleska grupa "Talk Talk" tada je na top listama širom sveta bila u top 40 ali sem Italije nigde se nije našla čak ni u top 20. Kada je devedesetih ponovo objavljena u okviru kompilacije doživela je preporod i mnogo je bolje prošla na top listama jer je za razliku od 46 mesta u Velikoj Britaniji tada došla do 13. Ipak, kada ju je prepevala Gven Stefani ovaj hit je dobio potpuno novi život.

.

Kristina Agilera, Lil Kim, Maja i Pink - "Lady Marmalade"

.

Američka ženska grupa "Labelle" snimila je pesmu "Lady Marmalade" 1975. godine i bila na prvom mestu top lista tokom jedne nedelje. Pesmi su novi život dale Kristina, Lil, Maja i Pink 2001. godine.

.

Džef Bakli - "Hallelujah"

.

Od kada je ugledala svetlost dana pesma "Hallelujah" koju je prvu otpevao Leonard Koen 1984. godine doživela je mnogo prepeva. Ipak, mora se priznati da je mrtva trka, ali i stvar ukusa, ko je u ovom slučaju bolji. Šta vi mislite? Ako se pita Jutjub, Džef je ubedljivo bolji...

.

Sindi Loper - "Girls Just Want To Have Fun"

.

Robert Hazard snimio je ovaj hit davne 1979. godine, ali dok ga nije prepevala Sindi Loper 1983. godine malo ko je čuo za njega. Može se reći čak i da je original ugledao svetlost dana onda kada su fanovi ove pesme u izvođenju Sindi Loper, poželeli da čuju kako je zvučala kada je prvi put otpevana.

.

Erik Klepton - "Cocaine"

.

"Cocaine" je bila malo poznata pesma 1976. godine kada ju je snimio Džej Džej Kejl koji je u to vreme bio slabo poznati bluz pevač. Tek kada se ove pesme latio Erik Klepton nju su počeli da pevaju ljudi širom sveta.

.

Šinejd Okonor - "Nothing Compares 2 U"

.

Znate li da je ovu pesmu prvi otpevao Princ 1985. godine? Pesmu je u originalu čak veoma teško naći!

.

Adel - "Promise This"

.

Počeli smo s Adel s njom i završavamo. Pesma Šerl Kol iz 2010. godine je doživela potpuni bum kada ju je otpevala Adel i to kao baladu!

.

Izvor: Huffingtonpost/Prva.rs