Severina, od devojke sa sela do gospođe Kojić

Pop zvezda Severina ex Vučković konačno je stala na ludi kamen. Posle mnogo stenja koje je kotrljala uzbrdo na ljubavnom polju, čini se da je skinula kamen sa leđa i uplovila u mirno more. Balkan je sa velikom radoznalošću godinama unazad pratio njene ljubavne dogodovštine, i sa još većim žarom pevao njene hitove u koje je pretvarala svaku pesmu. Počela je kao devojčurak u mjuziklu „Frane štrapalo“, sa 17 snimila je prvu ploču i od devojke sa sela postala gradska faca sa kojom su sarađivali najveći muzički umetnici sa našeg prostora.

.

Severina je rođena 21. aprila 1972. godine u Splitu u radničkoj porodicii Ane i Severa Vučkovića, kao najmlađa od tri ćerke. Ima sestre Zdenku i Maru.

.

Ples i pesma su joj u krvi i od malih nogu bavi se muzikom i scenskim nastupom.

Kada je imala 10 godina, nastupila je u mjuziklu “Frane štrapalo”. Kasnije upisuje srednju muzičku školu u rodnom Splitu, a prve profesionalne korake izvela je pre mature, na Splitskom festivalu, kao prateći vokal.

Slede godine napornog rada i svakodnevnih koncerata, iz kojih Severina polako izrasta u jednu od najvećih zvijezda mlađe generacije u Hrvatskoj.

„Pevam od desete godine, imala sam bend sa 14, nastupala u dečjim mjuziklima… Prvu pesmu, kad sam imala 15 godina, napisao mi je Zdenko Runjić. Imala sam sreću što sam sarađivala s najvećim kompozitorima sa ovih prostora, kao što su Đorđe Novković, Arsen Dedić, Goran Bregović, Saša Lošić, Džiboni. I znate šta? Još se radujem svakom tonu i koncertu kao malo dete. Odigrala sam tri predstave, od toga 2007. najveću žensku dramsku ulogu hrvatske književnosti, barunicu Kasteli u „Glembajevima“. To je bitno za mene. I čini mi se da me najbolje stvari tek čekaju. A to da li mi je život rijaliti šou to je samo delić, posledica ovoga čime se bavim, javnog posla. Moje pesme, koncerti su važni jer to volim i za to živim odmalena. Htela sam da se bavim muzikom, nisam mislila da ću postati slavna tako da nisam odgovorna za medijska nagađanja. Isto tako sam svesna da ne razmišljaju svi kao ja i da valjda misle da im je zanimljiv i moj privatan život. Na to ne mogu uticati“, rekla je Seve u jednom intervjuu.

Nema hale ni dvorane na Balkanu u koje nije kročila njena štikla. Istovremeno, njen ljubavni život nalikuje pesmi „Gas, gas“. Svaka njena ljubav bila je za ceo život, ali samo se šesta završila brakom.

Bila je pet puta verena.

„Šest veridbi, mislim da su to simpatične romantične stvari. Moji verenici mislili su da treba da me zaprose i učinili su to. Brak je lep i romantičan čin, ali nije nikakva garancija za ljubav.“ Tako je govorila Seve 2013. godine. Ali, premotajmo unazad...

.

Jedna od prvih Severininih ljubavi bio je Alen Marin iz benda "Kojoti“. Njihova veza završila se bez većih skandala, a on je bio i prvi Severinin verenik, sa kojim je devedesetih imala kratku, ali intenzivnu vezu... Uz početak Severinine karijere veže se i navodna veza s kantautorom Zrinkom Tutićem. Iako je nikada nisu službeno priznali zbog toga što je Tutić bio oženjen, njihova ljubavna veza bila je javna tajna o kojoj se naveliko pričalo.

Pet je godina trajala ljubav “devojke sa sela” i Tutića, a onda je sve puklo. A kad je puklo, pucalo je na sve strane.

Hello, I am your wallpaper. And I love you. #tonight #slovenjgradec #volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca #severina

A photo posted by Severina Vučković (@severina) on

.

Severinu je Zrinko Tutić uzeo je pod svoje okrilje početkom devdesetih. On je bio alfa domaće scene, a ona njegova muza, pisao je „Blic“. Severina je 1998. prekinula sve veze sa Zrinkom i prvi put javno progovorila o “robovlasničkim” ugovorima koje je potpisivala za Tutića i zbog kojih je Zrinka tada tužila na sudu.

Ali, poznavaoci estradnih prilika tvrdili su da je da je poslovnom kraju zapravo kumovao emotivni.

Sledeći je bio producent Ante Pecotić, iako Severina nikada nije priznala tu vezu, a on se oženio dugogodišnjom devojkom Ivom Kovačević.

Hercegovački biznismen Milan Lučić možda je i Severinin najpoznatiji dečko. Nije poznato koliko su dugo bili ljubavnici, ali je 2004. izbio skandal sa njihovim seks snimkom. Severina je tada bila verena sa Srećkom Vargekom.

.

Planirao je da je oženi, ali onda je raskinuo s njom. Iako joj je u početku pružao podršku, njihovom odnosu presudile su neprestane trzavice pa su na kraju odlučili da krenu odvojenim putevima.

Sa osam godina mlađim Matom Čuljkom bila je u vezi od 2005. do 2008. godine. Iako su bili vereni i razmišljali o braku, nedelju dana pre pevačicinog 35. rođendana usledio je raskid.

Posle Mate, mnogobrojna muška imena vezala su se uz Severinino ime, sve do leta 2008. godine i Slavka.

Četvrti verenik. Vlasnik sportskog centra u Rijeci Slavko Šainović.

Tada je izjavila: „U Slavku sam našla sve o čemu sam ceo život sanjala. Imam u njemu muškarca i prijatelja. Osećam se potpuno srećnom i zaštićenom, a pre svega voljenom. Veoma sam zaljubljena. Mene fascinira njegova lakoća postojanja i način na koji on podnosi sve što se dešava oko mene. Znam da to nije nimalo lako.“

Dve i po godine kasnije ostavila je Slavka zbog kralja bakra Milana Popovića kojeg je upoznala dok je pevala na njegovoj rođendanskoj zabavi. Milan joj je skidao zvezde s neba, obasipao ju je ljubavlju i poklonima, njegovim avionom putovali su po svetu, dogodila im se prava filmska ljubav iz koje su dobili sina Aleksandra.

Severina je 2011. za hrvatsku "Gloriju" izjavila: „Verili smo se. I on mene i ja njega. Jako se volimo i jako smo zaljubljeni. To je osoba s kojom ću provesti ostatak života.”

Ipak, godinu nakon rođenja deteta, Severina i Milan burno su se rastali, a njihove trzavice oko deteta, starateljstva i alimentacije traju i danas.

.

Posle Milana, pevačica nije bila u vezi sve do trenutka dok joj srce nije osvojio Kebin sin Igor Kojić.

Dok je čekala ljubav koju na instagramu slavi pod haštagom „volim što se volimo“, Seve je radila punom parom i uživala u majčinstvu. Kaže, nikada joj lova nije bila merilo uspeha i srećna je jer je sve sama postigla u životu: „Za muziku sam se opredelila pre 30 godina i s muzikom je moj život ne samo lagodan nego i prelep. Velika je sreća što od svoje muzike mogu i lagodno i lako da živim. Žene su se odavno izborile da imaju svoje zanimanje. One koje to, nažalost, nisu i koje zavise od muškaraca, njima je život možda lagodan, što ne znači i lak. Svakoj ženi je najvažnije da je muškarac iskreno voli i poštuje. Pokojni patrijah Pavle je rekao: ‘Ima puno sirote dece na ovom svetu kojima roditelji nisu pružili ništa osim novca.'“

.

"Zločesti" hrvatski mediji prozvali su je odbeglom mladom, ali i ona je, baš kao i junakinja istoimenog filma, na kraju „pala“. I to u naručje Kebinog sina, odmah posle koncerta u Sava centru.

Devojka sa sela na svoju svadbu dovezla se u „stojadinu“, Džej joj je pevao „Rađaj sinove“, a nadamo se da će cela ljubavna tarapana da se završi po ćefu lepe Dalmatinke...

Kao Hurem... #sarajevo #volimstosevolimo #ljubavseljubavljuvraca #severina

A photo posted by Severina Vučković (@severina) on

.

Izvor: doznajemo.com, blic, story, vesti