Leo danas puni 40 i ne fali mu ništa osim Oskara!

Leonardo Dikaprio je rođen u porodici hipika 11. novembra 1974 u Holivudu. Ime je dobio po Da Vinčiju jer je njegova mama ispred "Mona Lize" osetila pomeranje bebe u stomaku.

.

Kao klinac igrao je u reklamama i TV serijama, a debitovao je u horor komediji "Critters 3". Istakao se ulogama u dramama "Život ovog dečaka" i "Šta muči Gilberta Grejpa", u kojem je igrao dečaka sa posebnim potrebama.

Sredinom devedesetih dobija uloge u filmovima "Košarkaški dnevnici" i "Romeo i Julija", a zatim je napravio bum ulogom u "Titaniku" Džejmsa Kamerona, gde mu je partnerka bila Kejt Vinslet.

Dikaprio važi za odličnog glumca koji sa lakoćom tumači najrazličitije likove, i poznat je još po filmovima "Uhvati me ako možeš", "Bande Njujorka", "Krvavi dijamant", "Dvostruka igra", "Početak" i drugim.

Nikada nije nominovan za Oskara, što, prema pričama izvora iz industrije, debelo zamera Američkoj filmskoj akademiji. Nominovan je za devet Zlatnih globusa, a osvojio je samo jedan, za film "Avijatičar".

Aktivan je na polju očuvanja sredine, pa vozi električni auto, ima solarne ploče na kućama, leti "običnim", komercijalnim letovima umesto da zagađuje okolinu iznajmljujući avion samo za sebe. Donirao je novac za siromašnu i ugroženu decu, i 2010. uplatio milion dolara za pomoć žrtvama zemljotresa na Haitiju. Zbog davanja novca za zaštitu tigrova u Rusiji, Vladimir Putin ga je javno prozvao "pravim muškarcem".

Povezivali su ga sa mnogobrojnim lepoticama, i iz tog spiska može se zaključiti da Leonardo voli plavuše. Bio je sa manekenkama Žizel Bundšen, Bar Refaeli i Erin Hederton, glumicom Blejk Lajvli… Godine 2005. doživeo je incident, kada ga je manekenka Areta Vilson zviznula flašom u glavu na jednoj žurki u Holivudu. Morao je na ušivanje, a ona je dobila dve godine zatvora.

Diikaprio je stidljiv, nesiguran po pitanju svog izgleda, i ne voli da se kupa niti pliva, mada kaže da nema konkretan strah od vode. "Navučen" je na Playstation, a pored toga voli da igra bilijar i košarku.

Izvor: Mondo