Dominacija: Adel šiša Eltona Džona, Tejlor Svift i Džastina Bibera!

Adel sa pesmom “Hello” ima najveću nedeljnu prodaju još od pesme “Candle in the Wind 1997” Eltona Džona. Pored toga što je pesma izbila na prvo mesto Billboard Hot 100 liste, Adelin singl “Hello” je prva pesma ikada koja je za samo nedelju dana imala više od milion prodatih singlova!

.

Tako se Adel našla “rame uz rame” sa rekordom koji drži “Candle in the Wind”, pesma Eltona Džona koja je bila posvećena Princezi Dajani, 1997. godine. Njegova posveta Dajani, tragično stradaloj princezi od Velsa, bila je dve nedelje među naprodavanijim sa 3 446 000 u debitanstkoj nedelji, a zatim u narednoj nedelji sa 1 212 000.

Adele će dugoočekivani treći studijski album “25” objaviti u petak, 20. novembra u izdanju XL Recording. Za srpsko tržište zadužena je izdavačka kuća Lampshade Records. Inače, pevačica beleži i velike uspehe u Srbiji: pesma je trenutno na prvom mestu Jutjub liste najgledanijih materijala u Srbiji:

Evo još nekoliko neverovatnih uspeha singla „Hello“!

NAJSLUŠANIJA:

“Hello” je samo u prvoj nedelji imala ogroman broj emitovanja čime je preuzela prva mesta na listama slušanosti od Džastina Bibera. Njena pesma dominira na način na koji nijedna pesma nije dominirala u digitalnoj eri. Za samo 24 sata, oborila je Vevo rekord u preslušavanju.

Spot “Hello” broji više od 249 miliona pregleda na Jutjub kanalu! Brojem pregleda oborila je dnevni rekord gledanosti koji je držala Tejlor Svift sa pesmom “Bad Blood”. Takođe, “Hello” je prestigla i rekord “Wrecking Ball” pesme Majli Sajrus kao video koji je najbrže stigao do 100 miliona pregleda i to samo za pet dana!

NAJPRODAVANIJA:

„Hello“ je ujedno i najprodavanija pesma ikada! Pored mogućnosti preslušavanja na Jutjubu, više od milion osoba platilo je dolar i 29 centi za download pesme! Drugo mesto drži Flo Rida sa hitom iz 2009. godine “Right Round” koji je prodao oko 636 000 digitalnih kopija u prvoj nedelji.

I JOŠ:

I to nije sve! Preko aplikacija Shazam koja prepoznaje pesme, za svega jedan dan, više od 200 000 ljudi je želelo da zna i sluša Adelin “Hello”. Nijedan singl ikada nije imao toliko prepoznavanja na Shazamu kao ovaj!

Spisak pesama albuma “25”:

Hello

Send My Love (To Your New Lover)

I Miss You

When We Were Young

Remedy

Water Under The Bridge

River Lea

Love In The Dark

Million Years Ago

All I Ask

Sweetest Devotion