Monika je držala Bila, ali i Hilari se uhvatila za Ono...

Joko Ono šokirala je novinare kada je odgovorila na temu kandidovanja Hilari Klinton za predsednika i mogućnosti da postane prva žena predsednik Amerike.

.

Umetnica i udovica Džona Lenona, iznenadila je prisutne izjavom da ne samo što je upoznala nekadašnju prvu damu, već i da ju je sedamdesetih "intimno" poznavala.

Joko, koja je trenutno u Los Anđelesu na prezentovanju nove kolekcije čaša i činija u Muzeju moderne umetnosti, kroz osmeh je priznala da je imala kratku romansu sa Hilari i dodala da će LGBT zajednica i Organizacija za ženska prava Amerike značajno napredovati ako ona postane predsednik.

- Upoznale smo se u Njujorku i sretale više puta tokom protesta protiv rata u Vijetnamu 1970. Tada smo postale vrlo intimne. Imale smo slična razmišljanja o seksualnoj jednakosti, borbi protiv patrijarhata, autoritatizma i društva u kom dominiraju muškarci - rekla je Joko Ono.

- Kratko smo bile u romantičnoj vezi kada sam živela sa Džonom na Menhetnu, a Hilari je tada studirala na Jejlu. Na kraju smo prestale da budemo u kontaktu. Divno je što joj tako dobro ide i želim joj svu sreću u kampanji - rekla je Joko.

Eksperti smatraju da bi ova izjava mogla da utiče na kandidaturu Hilari Klinton, pogotovo što su i ranije postojale tvrdnje o lezbijskim naklonostima bivše prve dame, ali oni nisu uticali na njene šanse za pobedu 2016. godine.

Izvor: 24sata