Andrija Milošević: U Anđelki se probudila improvizatorska aždaja

Seriju "Andrija i Anđelka" zavoleli ste od prve epizode. To se može primetiti kako po sjajnoj gledanosti tako i po više nego pozitivnim komentarima. Krivci za uspeh su dvostruki - dobar scenario i dva vrsna umetnika koja ga "oživljavaju": Andrija Milošević i Anđekla Prpić. Ragovarali smo sa Andrijom o ulozi, njegovoj sličnosti s Andrijom iz serije ali i kakva bi nam bila svakodnevica da svako od nas živi život Andrije i Anđelke.

.

Postoji li bolji osećaj od onoga kada se od srca smejete?

E baš takav osmeh ovih dana vam na lice donosi Andrija Milošević svojom ulogom u seriji "Andrija i Anđelka".

Kada smo ga pitali šta je prvo pomislio kada su ga pozvali da radi seriju "Andrija i Anđelka", poznati glumac prisetio se događaja od pre tri godine.

- Odgovor na ovo pitanje zahteva malo uvoda i malo prisećanja. Naime, ja sam ovu ulogu dobio na audiciji, i to pre tri godine, kada smo snimili pilot za ovu seriju. Otišao sam na kasting i to zahvaljujući insistiranju producentkinje Zorane Popović, koja me je zvala više puta. Bio sam ubeđen da idem uzalud, jer nikad pre toga nisam dobio ulogu na kastingu. Ipak, ovaj put je bilo drugačije i čim sam počeo ozbiljnije da se bavim tekstom znao sam da će imati veliki uspeh.

Zato mu je, kako kaže, bilo čudno što je trebalo da prođe toliko vremena da bi serija dospela na male ekrane.

- Eto sad mogu reći hvala vam, odnosno, hvala TV Prva što ste to prepoznali. Posle informacije da ćemo se emitovati u udarnom terminu, za mene više nije bilo dileme da će „Andrija i Anđelka“ biti veoma uspešan projekat.

Iako je, kako kaže, originalan scenario napisan fantastično i predstavlja bazu na kojoj grade scene, adaptacija i prilagođavanje našem balkanskom mantalitetu i humoru bilo je i nužno i poželjno.

- Verujem da je i to jedan od važnijih razloga što smo tako brzo došli do srca gledalaca.

Poznat je po odličnim improvizacijama, a kako se njegova koleginica, Anđelka Prpić, snašla u tim vodama?

- Ajde da kažem da sam u početku ja to napravio kao jedan princip, naročito na ovim kratkim scenama. Međutim, vremenom, u toku rada u Anđelki je počela da se budi jedna improvizatorska aždaja, njoj to sjajno ide, tako da se ja polako povlačim, a ona preuzima primat.

Verujemo da svaki muškarac može da pronađe sebe i svoj odnos sa devojkom bar u jednom, a verovatnije i u više skečeva. Vidi li tvoja devojka sličnost između Andrije Miloševića i Andrije u seriji?

- To ćete morati nju da pitate. Ja, lično, vidim!

Danas se po knjižarama i kioscima najviše nude beletristika i crna hronika. Kako bi izgledao život kada bi nam svakodnevica bila kao kod Andrije i Anđelke umesto onoga što na kioscima i internetu čitamo?

- Pa bilo bi i to dosadno, čak i da je moguće. Čar života i jeste u njegovoj nepredvidljivosti. Mi smo preplavljeni groznim stvarima i to već duže vreme, ali to je realnost i to moramo da prihvatimo. Na nama je da, u svemu tome, naše male živote i živote ljudi koje volimo učinimo i lepšim i boljim.

Kao glumac najviše si se okušao u komedijama. Odlično si plivao u voditeljskim vodama. Rado se odazivaš humanitarnim akcijama. Kako "žongliraš" u svim tim žanrovima?

- Ne žongliram. Vrlo iskreno idem u sve što radim i dajem sve od sebe, najbolje što mogu u tom trenutku. To nekad bude dobro, nekad odlično, nekad manje dobro. Kao i kod drugih ljudi. Sve je to život i ne treba to mnogo mistifikovati.

Vašu omiljenu seriju Andrija i Anđelka možete da gledate svakoga dana u 21.25h na Prvoj televiziji, kao i na našoj Web televiziji putem ovog linka: Andrija i Anđelka