Za njima je plakao Balkan: Šest tragično nastradalih zvezda

Pre nekoliko dana navršilo se osam godina od pogibije Tošeta Proeskog u Hrvatskoj. Ni pre ni posle, trend gubitaka života poznatih u saobraćaju, nažalost, nije prekinut. Podsetimo se nekih zvezda koje su se prerano ugasile:

.

Silvana (Zilha) Armenulić, pevačica udata za tenisera Radmila Armenulića, nastradala je 1976. na autoputu Beograd - Niš kod Kolara. Zajedno sa njom poginuli su njena sestra Mirjana (Mirsada) Barjaktarević i Rade Jašarević, šef orkestra RTV Beograd.

Dražen Ričl Zijo, pevač i gitarista originalne postave sarajevske Crvene Jabuke poginuo je 1986. kod Jablanice sa kolegom iz grupe Aljošom Buhom.

Srećko Jovović, pevač narodne muzike poznat po hitu "Nek me ne zaborave" čiji je tekstopisac Bora Đorđević poginuo je u svom jugu krajem osamdesetih na Ibarskoj magistrali.

Ipče Ahmedovski, popularni "Mali Rambo", izgubio je život 1994. kada se svojim mercedesom pri brzini od 140 km na sat zakucao u šleper, takođe na Ibarskoj magistrali. Ljubitelji dobre narodne pesme ga i dalje pamte.

Nebojša "Nebo" Saveljić, član grupe Monteniggers, izgubio je život 1999. u saobraćajnoj nesreći na putu Podgorica - Cetinje. Njemu su kolega iz grupe Niggor i producent Monteniggersa Vlado Georgiev posvetili pesmu "Ne brže od života".

Ljubiša Stojanović - Luis nastradao je 2011. u svom krajsleru na putu Novi Sad - Bačka Topola kada se zakucao u ford fiestu mađarskih tablica čiji je vozač takođe podlegao povredama.

Crnoj listi pevača nastradalih u saobraćaju tu nije kraj. Na točkovima su nastradali i pevači Hašim Kučuk - Hoki, Darko Radovanović i Boža Nikolić, dok je živa legenda balkanske folk muzike Halid Bešlić 2009. godine pukim slučajem preživeo udes.

Izvor: Espreso.rs