Una Senić kao Milka Canić samo u drugo doba dana

Una Senić je nova voditeljske zvezda „Play“ radija, sa kojom ćete od ponedeljka, 19. oktobra, dan počinjati veseli, raspoloženi i grohotom se smejući. Play jutro“ je novitet na Play radiju koji će biti emitovan radnim danima od šest do 10 časova. Ovaj pozitivni šou donosi kombinaciju najbolje muzike i aktuelnih tema prezentovanih na zabavan i prijateljski način od strane radijskih zvezda: dugogodišnje voditeljke, instruktorke plesa na šipki I DJ Une Senić i glumca Zorana Pajića. Njih dvoje će u cik zore biti nasmejani domaćini jutarnje zabave na koju su svi pozvani.

.

Ako znate da je Una instruktorka plesa oko šipke i frontmen benda „Bitcharke na travi“, zamislite koliko će veselja, smeha, malih bezobrazluka i velikih životnih tema biti obrađeno svakog jutra.

Ipak, mnogo pre trikova na šipci, posvetila Una se posvetila radu u medijima. Prvo medijsko iskustvo stekla je na Radiju 202 na kojem je kao devetogodišnjakinja bila angažovana u emisiji Klincijada 202. Kasnije se sa radija “prebacuje na TV” u kojem (do)minira velike licencne formate poput X Faktora i talent šoua.

Tokom desetogodišnjeg angažmana u Hronikama EXIT festivala na RTS, uspela je da upadne u rupu i ugane nogu, zaljubi se i postane majka ali i da intervjuiše najveće muzičke zvezde kao što su Bistie Boys, Suicidal Tendencies, Prodigy, Julliette & The Licks, Moby, Him.

Bila je prezenter hronika Eurosonga u Beogradu 2008., reporter prvog domaćeg “Survivora” u Panami, a pre svega toga i voditelj muzičke emisije “Dodatno ubrzanje” na 3K.

Kao tinejdžerka osnovala je provokativnu, prvu žensku domaću hip-hop grupu “Bitcharke na travi”. Una pušta muziku u mnogim klubovima, a od ponedeljka je možete slušati i na Play radiju.

Hej, Una, je l' teško biti Bitcharka od sabajle? Ili je Una pre zore neko sasvim drugi?

- U današnje vreme nije lako uopšte biti Bitcharka, a kamoli od sabajle. Ja sam ja u svako doba dana i noći, pa tako i ujutru jer je moje jutro usred noći.

Šta si prvo pomislila kad su te pozvali da vodiš emisiju?

- Jao super, konačno ću ostvariti želju, bicu vojnikinja, pukovnica, general!

I ti i Zoran ste veseli, duhoviti i zabavni. Gde se vaše harizme ukrštaju, a u čemu se razlikujete?

- Zoran i ja smo potpuno različiti, spaja nas to što smo iskreni i dobronamerni, nasmejani i drugačiji.

Po čemu će vaše jutro biti drugačije od ostalih, a lekovito za slušaoce?

- Naš jutarnji nije samo “prosipanje fazona” nego zabavno prezentovanje okolnosti, uvek sa osmehom na licu, baš onako kako bismo mi želeli da nas neko budi…S obzirom na to da je uveden novi Zakon o reklamiranju proizvoda, nisam sigurna da sam ikada izjavila da će nas program biti lekovit. Smeh može da bude lek, ali osnovna odlika naseg Play jutra je zabava!

Čime će se baviti emisija?

- Jutarnji program mora da bude aktuelan, da poziva na akciju i pozitivan. Play radio ima “najbolju muziku sada” tako da je muzika okosnica naseg jutarnjeg programa. Pripremamo teme koje se osalnjaju na dnevne događaje sa osvrtom na proslost, trenutke u kojima smo svi nekada živeli, povezujući se sa bojama, ukusima, mirisima… Uključujemo sva čula u radijski jutarnji program!

Play jutro...Čega voliš ujutru da se igraš?

- Play jutro je moja omiljena jutarnja igra, forePlay, kao predigra za dan koji je pred nama. Super je što posao završavam u trenutku kada se mnogi tek zagrevaju za početak dana!

Koja je prva rečenica koju ćeš izgovoriti u etru 19. oktobra?

- Biće to recenica koja je proslavila Milku Canić, samo prilagođena dobu dana. Mada, s obzirom na boje koje se vide kroz prozor Play studija, mogla bi da ostane i Milkina, originalna verzija...