Osam milja do pakla: Eminem danas puni 43 godine

Jedan od najpoznatijih muzičara na svetu bio je u kandžama doge, najbolji prijatelj mu je ubijen, a ujak se ubio, a jedan spot je trajno zabranjen na MTV...

.

Eminem je rođen kao Maršal Brus Meters III u Sent Džozefi, Misuri, SAD, sin Debore Nelson Meters-Brigs i Maršal Brus Metersa Mlađeg. Vodi poreklo od mešavine škotskih, engleskih, nemačkih, švajcarskih i poljskih predaka.

Siromašna samohrana majka ga je odgajila kao sina jedinca, pošto je otac napustio porodicu pre njegovog drugog rođendana i nikad ga više nije kontaktirao. Do 12. godine, Maršal i njegova majka su promenili više gradova u državi Misuri pre nego što su se nastanili u Vorenu, Mičigen, predgrađu Detroita.

A photo posted by EMINEM (@shady_records_) on

.

Nakon nabavka kopije albuma grupe Bisti bojs, Maršal jos u tinejdžerskim godinama postaje zainteresovan za hip hop, amaterski nastupajući kao reper sa 14 godina pod pseudonimom ˝M&M˝ kada je i pristupio grupi Bassmint Productions i zajedno izdali prvi EP, Steppin’ Onto The Scene. Kasnije su promenili ime u Soul Intent i oko 1995. izdali prvi singl pod nazivom Fuckin’ Backstabber“. U tom periodu je pohađao Linkoln srednju školu u Vorenu, i često je učestvovao u fristajl nadmetanju u srednjoj školi Ozborn na drugom kraju grada, čime je zadobio simpatije andergraund scene.

Nakon dvostrukog ponavljanja devetog razreda zbog prevelikog broja izostanaka i umalo izbacivanja iz škole, Maršal je napustio školovanje u 17. godini.

Godine 1991. Maršalov ujak Ronald Roni Polkinghorn, izvršava samoubistvo. Maršal je bio blizak sa ujakom, zbog čega ga je njegova smrt psihički slomila. Danas, Eminem ima istetovirano „Ronnie R.I.P.“ na gornjem delu leve ruke.

Pesma "White America" izašla je 2002. godine na drugom reperovom albumu, a u tekstu govori o gorućim temama, poput rasnog pitanja i masakra u srednjoj školi Kolumbajn i o svom uticaju na klince iz predgrađa.

Animirani spot koji prati pesmu najpre prikazuje Eminema na poternici, a potom i scenu njegovog linčovanja dok cepa američki Ustav.

Zbog ovakvih sadržaja spot je trajno zabranjen na MTV.

Pre dve godine na internetu se pojavio snimak napravljen neposredno pre nego što će reper postati planetarno popularan. On sa svojim prijateljem iz detinjstva, reperom Prufom, "baca rime" o svom životu.

Oni koji su upoznati sa Eminemovim likom i delom, kažu da je ovo redak video gde je on nasmejan, a za to je zaslužan sam Pruf. Njih dvojica su prijatelji iz detinjstva, koji su odrasli u istom bloku. Osim što su sarađivali, on se rame uz rame sa Eminenom pojavio i u filmu "Osam milja".

Pruf je ubijen u aprilu 2006. godine, kada se bezazlena partija bilijara pretvorila u krvavi sukob. U njega je četiri puta pucao Mario Eteridž.

Upravo film „Osam milja“ doveo ga je do ponora. Tokom snimanja postao je zavisan od tableta i raznih drugih supstanci i nije ga bilo briga hoće li preživeti.

Budući da mu je "droga napravila rupu u stomaku", reper je počeo mnogo da jede i da se enormno goji. Toliko se ugojio da više nije mogao da hoda, a prestao je da izlazi iz kuće jer mu je hodanje bilo otežano. U tom periodu, odlučio je da pomogne sebi.

„Tablete za smirenje koje sam godinama uzimao ostavile su rupu u mom stomaku, pa da bih izbegao bolove, konstantno sam jeo. Kada sam izašao sa rehabilitacije, morao sam da smršam, ali i da pronađem način da funkcionišem trezan. Samo jedna stvar me je izvukla iz pakla. Bilo je to trčanje. Počeo sam da trčim kao lud, 27 kilometara dnevno. Bio sam kao hrčak, stalno sam trčao. Ujutru kada ustanem i doručkujem, prvo što uradim pre odlaska u studio je izlazak na stazu i trčanje do iznemoglosti. Tada sam počeo da mršavim. Droga mi je bukvalno oduzela pet godina života - rekao je Eminem, koji je zahvaljujući treninzima spao na manje od 70 kilograma.“

Ako ste ikada slušali Eminema, sigurno ste čuli za njegovu ćerkicu Hejli. E, pa mala Hejli je porasla - i prelepa je!

Hejli je imala samo sedam godina kada je Eminem pevao, "tata će ti kupiti pticu rugalicu", a danas ima 19. I prava je mlada žena!

.

Izvor: Čmičak, Blic, 24sata