Showbiz vesti

"Zgodna žena" puni 25 godina: Evo 13 tajni koje o njoj niste znali!

„Zgodna žena“ je film koji je osvojio planetu, i njegova popularnsot ne opada ni posle 25 godina otkad se pojavio u bioskopima. Ovu limunada o ljubavi između prostitutke i biznismena prati mnogo zanimljivih podataka, a mi smo, u skladu sa jubilejom, izabrali 25.„Zgodna žena“ je film koji je osvojio planetu, i njegova popularnsot ne opada ni posle 25 godina otkad se pojavio u bioskopima. Ovu limunada o ljubavi između prostitutke i biznismena prati mnogo zanimljivih podataka koji će vas i zabaviti i zadiviti. .
08.10.2015. - 11:25h

Film je trebalo da se zove „3 000 dolara“, ali je na publiku taj naziv ostavio loš utisak. Posle testiranja publike, rezultati su pokazali da su ljudi pomislili da se radi o prostitutki na Mesecu.

Meg Rajan je trebalo da glumi prostituku Vivijan, ali je odbila ulogu. Pre Džulije Roberts mnoge glumice su bile izbor: Melani Grifit, Šeron Stoun, Mišel Fajfer.

Sledeći put kad gledate film obratite pažnju na Vivijan. Ona nikada ne sedi na stolici, nego na podu. To su producenti smislili da bi dočarali njenuu profesiju, verojatno misleći da prostitutke ne koriste nameštaj.

Jeste li znali da je „Zgodna žena“ Diznijev film?!

Reditelj Geri Maršal je i svojoj ćerki dao ulogu u filmu. Ona glumi devojku na recepciji u hotelu.

Sve scene sa Rodeo Drajva na Beverli Hilsu snimane su nedeljom jer grad ima stroga pravila za snimanje u toj ulici.

Džulija Roberts imala je samo 22 godine kad je film izašao 1990. godine. Tog meseca je raskinula sa dečkom Dilanom Mekdermotom i počela da izlazi sa glumcem Kiferom Saterlendom.

Prvobitni plan bio je da scene iz opere budu snimljene u San Francisku, međutim planove je poremetio zemljotres, pa su scene snimljene u istorijskom muzeju.

„Zgodna žena“ je prvi film u kojem je glumio Hank Azaria. Glumio je detektiva, a sada je poznat po ulozi Dejvida u seriji „Prijatelji“ i po pozajmljivanju glasa za seriju „Simpsons“.

Postoje i greške u filmu. Naime, prvog jutra koje je provela s Edvardom, Vivijan za doručak jede kroasan, a već u sledećem kadru palačinke.

Džulija se za ulogu Vivijan pripremala dve nedelje u klinici u Holivudu. U početku je bilo zamišljeno da bude narkomanka. Takođe, na kraju filma trebalo je da pronađe Kit koja se predozirala lekovima dok je Vivijan bila s Edvardom.

Ričard Gir u filmu zaista svira klavir i to sopstvenu kompoziciju.

Tokom snimanja scena seksa Džulija je bila toliko nervozna da joj je iskočila vena na čelu. Tada je Geri Maršal ušao u krevet i zajedno s Ričardom Girom joj masirao venu dok nije nestala.


Izvor: Dnevnik.hr