EKSKLUZIVNO Ana Bekuta: U poslednje vreme smeh je postao nepristojan

Jesen 2015. godine donosi mnogo obaveza pevačici Ani Bekuti. Ne samo što ćemo je gledati u šouu "Zvezde Granda" u kojem će i ove sezone ocenjivati one koji žele da se ostvare u muzičkim vodama, već i vredno priprema veliki solistički koncert kojim će obeležiti 30 godina karijere. O tome kako joj se dopada novi, izmenjeni sastav stručnog žirija u Zvezdama Granda, zbog koje pesme padne u sevdah ali i koju pesmu će posvetiti izabraniku svoga srca, Milutinu Mrkonjiću za sajt Prva.rs govori pevačica Ana Bekuta.

.

Krenula je nova sezona šoua "Zvezde Granda" kakvi su vaši prvi utisci?

- Grandova formula i dalje magično deluje na gledaoce i sve besprekorno funkcioniše. Šansa koju ovaj neverovatno popularan format pruža našoj brojnoj talentovanoj omladini zaista je neodoljiv mamac. Entuzijazam je zarazan, u vazduhu se naslućuje drama, atmosfera je nadahnjujuća, ali i naelektrisana tremom, ambicijama, razočaranjima... Prisutni su svi elementi vrhunske zabave zato što muzika, i za one koji je izvode i za one koji je slušaju, na trenutke uspeva da stvori iluziju magičnog, gotovo bestežinskog prostora u kome je sve moguće…

Stručnom žiriju pridružile su se Marija Šerifović i Jelena Karleušu. Kako vam se čini novi sastav i jesu li se nove članice žirija dobro snašle?

- One su iskusne medijske ličnosti ogromne energije i naročitog šarma i mnogo doprinose dinamici emisije. Njihovo prisustvo dodatno povećava gledanost ovog programa jer imaju mnogo obožavalaca koji žele da čuju mišljenje svojih idola. Ne sumnjam da će obe opravdati očekivanja i teško da će biti ravnodušnih.

.

Šta je potrebno da krasi jednog kandidata da bi od vas dobio "DA"?

- Dar i stav. Odvažnost potkrepljena sluhom, glasom i stilom. Autentičnost pre svega.

Malo ko, kada se okrene iza sebe, ima 30 godina i te kako uspešne karijere. Kakav je osećaj?

- Nezamenljiv. Neprocenjiv. Beskrajno ispunjavajući.

Spremate veliko slavlje tim povodom, solistički koncert u Sava Centru. Kada neko ima toliko mnogo hitova kao vi kako uspe da se odluči šta će se pevati u tih dva-tri sata?

- Nije mi prvi put da se nađem pred tom slatkom mukom. No, koju god plej-listu da napravim, sigurna sam da će biti dočekana s odobravanjem. Sastavljam je slušajući i instinkt i racio, a konsultujem se i sa ljudima u čiji sud s razlogom verujem.

Bez kojih pesama vi ne možete da zamislite svoj koncert?

- Spisak je dugačak. U svakom slučaju, moji poštovaoci će čuti pesme koje najviše vole. Ukus nam se podudara.

Iz prvog reda sigurno će vam podršku pružiti i Milutin Mrkonjić. Kako objašnjavate to što vaša veza i dalje privlači podjednako pažnje medija kao i prvog dana?

- Drago mi je što ljubavi “raste cena”, ali se nadam da to nije stoga što je sve manje ima oko nas.

Koju pesmu na koncertu ćete mu posvetiti?

- Sve su njegove.

.

Šta Ana Bekuta sluša ovih dana u pauzama od priprema za koncert i snimanja "Zvezda Granda"?

- Najradije tišinu i šapat sopstvenog srca koje se ovog Miholjskog leta priprema za eksploziju lepote.

Da li postoji tajna vašeg dobrog izgleda?

- Da. Dobro se osećam u svojoj koži.

Pesma zbog koje padnete u sevdah je...

- Kad padne prvi sneg…

U poslednje vreme najviše vas je nasmejalo...

- U poslednje vreme… smeh je nekako nepristojan…

Za sreću je potrebno...

- Umeti osetiti radost davanja.