PREMIJERA: S.A.R.S. se bori protiv nasilja u porodici!

Grupa S.A.R.S. predstavila je spot za pesmu “Praktična žena”, jedan od najzapaženijih singlova sa aktuelnog albuma “Proleće”. Poruka koju šalju videom izazvaće, sigurno, samo pozitivne reakcije.

.

Žare i ekipa šalju snažnu poruku protiv porodičnog nasilja, i nežnijem polu predstavljaju kratak kurs samoodbrane.

- Nismo želeli da napravimo još jedan sumoran video gde su žene u modricama, uplašene i nemoćne. Odlučili smo se za drugačiji pristup, u nameri da ih ohrabrimo i naučimo ih da se žaštite i odbrane ako postanu žrtve porodičnog nasilja”, objasnili su Dušan Adamović i Marko Romčević, autori projekta "CrazyEnoughToChangeTheWorld", u sklopu kog je i nastao spot.

Inače, ta inicijativa predstavlja prvu na svetu javnu „open source“ bazu koja će sadržati video materijale o društveno angažovanim pitanjima koja će biti dostupna apsolutno svima za upotrebu i to potpuno besplatno, kažu Dušan i Marko.

- Sve što treba da uradite je da odete na naš sajt CrazyEnoughToChangeThe.World, pronađete društveni cilj koji želite da podržite, pronađete video u našoj bazi koji najviše odgovara vašoj kampanji i iskoristite ga u celosti ili ga prilagodite vašim potrebama. To znači da možete da dodate vašu muziku, titlove i preradite ga u skladu sa vašim projektom.

Video protiv porodičnog nasilja je prvi muzički spot koji će se naći u bazi i bend S.A.R.S. ga je iskoristio kao spot za njihovu pesmu „Praktična žena“.

- U planu su još dva videa – protiv pedofilije i povećanja svesti o raku dojki, a uskoro ćemo bazu obogatiti i kraćim formama koje će se baviti drugim bitnim društvenim temama. Pozivamo sve muzičare, društveno odgovorne kompanije i pojedince iz svih krajeva sveta da odaberu neki video iz naše baze i budu dovoljno hrabri i ludi da se upuste u menjanje sveta...

Pogledajte video: