Merilinka vapila iz ludnice: „Okrutni su, ne puštaju me...“

U pismu iz psihijatrijske bolnice glumica Merilin Monro molila je za pomoć. Pisala je da ju kupaju na silu i da što više plače to su okrutniji prema njoj...

.

Pola godine pre nego što će počiniti samoubistvo, nesrećnu glumicu su zatvorili u psihijatrijsku bolnicu na četiri dana. Odatle ju je izvukao bivši suprug Džo Dimađo.

Merilin Monro je 1961. godine u pustinjama Nevade snimala svoj poslednji film „Neprilagođeni“. Scenario je napisao njen tadašnju muž Artur Miler, koji je bio 11 godina stariji od nje. Film je pratila zla kob. Reditelj Džon Hjuston stalno je dolazio pijan na set, njen filmski partner Klark Gebl preminuo je čim je snimanje završeno, a njen suprug se na njene oči zaljubio u drugu ženu, fotografkinju Inge Morat.

Željna ljubavi i sklona depresiji, Merilin se bacila na opijate. U njujoršku bolnicu „Pejn Vitni“ smestio ju je psihijatar. Merilin je odatle pisala pisma psihijatru Ralfu Grinsonu, koja su sad izašla u javnost.

„Zatvorena sam u betonsku sobu bez prozora. Kupaju me na silu, a što više plačem to su okrutniji i uvereniji da sam luda. Uzela sam u ruke žilet i rekla da ću se povrediti ako me ne puste. Ali, znate doktore, ja sam tašta glumica i nikad ne bih digla ruku na sebe“, pisala je Monro.

Nakon izlaska iz bolnice razvela se od Artura Milera.

Džo Dimađo je ostao uz nju do smrti.

Izvor: 24sata.hr