Još jedan dokaz da devojke vole loše momke: Tom Felton kriv što se tinejdžerke pale na Malfoja

Autorka J.K. Rouling je posmatrala kako se Drako Malfoj transformiše iz zlog dečaka iz knjiga o Hariju Poteru do lika iz filmova za kojim tinejdžerke, ali i starije devojke, širom sveta lude. Za to krivi jedino Tom Feltona.

.

Malfoj je tiha patnja mnogih devojaka širom sveta, a sve zbog glumca Toma Feltona.

Glumac koji je tumačio ulogu zlobnog Sliterinskog čarobnjaka u osam nastavaka izvinio se proslavljenoj spisateljici na Twitteru zbog svog legendarnog statusa kod dama. “Žao mi je što devojke vole Malfoja”, napisao je u odgovoru jednoj obožavateljki koja je kupila njegovu majicu "Drako Malfoj je moj dečko", koju je glumac kreirao u dobrotvorne svrhe i dodao da njegov lik verovatno ne bi bio dobar dečko.

.

Decembra prošle godine, Roulingova je na svom veb sajtu "Pottermore" objavila da nije ni bila svesna koliko je devojaka širom sveta zaljubljeno u njen fiktivni lik: “Drako ima tu moć klasičnog antiheroja; a devojke često maštaju o takvim tipovima muškaraca. Sve me je to stavilo u nezgodnu poziciju jer sam morala da objašnjavam i razbijem im iluziju iskrenim rečima da Drako ne krije srce od zlata ispod svoje podrugljivosti i svojih predrasuda, i da na kraju on i Hari neće postati najbolji prijatelji.”

Čak i posle tih objašnjanja o grubom karakteru plavokosog čarobnjaka, devojke i danas, posle osamnaest godina od prvog izdanja knjige i skoro trinaest od premijere filma, i dalje maštaju o lošem momku Malfoju.

Da li ste i vi među njima?

Izvor: Tračara