Nit je Skarlet nit je Anđa niti Džulija! Najplaćenija glumica na svetu je...

Beskrajno simpatična oskarovka koja se proslavila, izmeđuostalog i zbog mnoštva padova na crvenom tepihu...

.

Glumica i oskarovka Dženifer Lorens je sa 52 miliona dolara ovogodišnje zarade najbolje plaćena holivudska glumica, piše magazin Forbs.
Na drugom mestu je Skarlet Johanson sa 35,5 miliona dolara a na trećem komičarka Melisa Makarti sa 23 miliona dolara.

Magazin Forbs navodi da su četiri glumice zaradile više od 20 miliona dolara od svojih glumačkih i drugih angažmana, dok je tu brojku zaradio 21 glumac, što samo pokazuje kolika nejednakost vlada u Holivudu.

Forbs je podsetio i da je u filmu "Američka prevara" gde je Lorensova glumila, bilo izveštaja o značajnoj razlici u plati glumaca i glumica odnosno da su glumci dobili dva posto veću platu od koleginica.

Magazin je ukazao i da žene ređe dobijaju glavne uloge u filmovima, a još ređe u blokbasterima koji donose brdo para glumcima poput Toma Kruza (Nemoguća misija) ili Roberta Daunija Džuniora (Ajron Men).

Ranije ovog meseca, saopšteno je da je Dauni Džunior najbolje plaćeni glumac sa 80 miliona dolara zarade ove godine.

Lorens (25) jedna je od najmlađih holivudskih zvezda. Oskara je dobila 2012. za ulogu u filmu "U dobru i u zlu" (Silver Linings Playbook).

Na ovogodišnju listu dospela je i jedna međunarodna glumica - Kineskinja Fan Bingbing koja je na četvrtom mestu sa 21 milion dolara zarade dok je na petom Dženifer Aniston sa 16,5 miliona.

U top deset ušle su i Džulija Roberts (16 miliona dolara), Anđelina Džoli 915 miliona), Ris Vitersoun (15 miliona), En Hatavej (12 miliona) i Kristen Stjuart (12 miliona dolara).

Izvor: Tanjug