DISKRIMINACIJA: Autistična sestra Natalije Vodianove izbačena iz kafića!

Ruska javnost negoduje nakon što je autistična sestra ruskog supermodela Natalije Vodianove izbačena iz kafića u Nižnjem Novgorodu. Menadžera kafića koji je izbacio devojku da „ne bi plašila goste“ sada čeka sudska tužba.

.

Дорогие,Ситуация, которая вчера произошла с моей родной сестрой Оксаной, не единичный случай, к сожалению, это та реал...

Posted by Natalia Vodianova on Wednesday, August 12, 2015

Supermodel Natalija Vodianova podigla je prašinu kada je na svom profilu na Facebooku objavila detalje incidenta koji se dogodio njenoj autističnoj sestri Oksani, piše RT.com.

Oksana Vodianova (27) koja boluje od Kannerovog sindroma i cerebralne paralize i njena negovateljica sele su u kafić, a umesto vruće čokolade koju su naručile, doživele su napad.

“Izađite napolje. Plašite sve naše goste. Idite i lečite svoje dete pa onda izađite na javno mesto”, citirala je Natalija bezobraznog menadžera kafića.

Oksanina negovateljica pokušala je da mu objasni da je devojka osoba s posebnim potrebama i da su došle nakratko da sednu i da će brzo otići, ali menadžer je pozvao obezbeđenje koje je prisililo žene da odu.

Oksanina negovateljica nije odustajala pa je pozvala devojčinu majku Larisu Vodianovu koja je došla i verbalno napala menadžera, ali ovaj je istrajao u pretnjama da će pozvati policiju pa su žene napustile kafić.

Ali,  priča se tu ne završava.

Naoružani policajci uhapsili su žene na ulici pod optužbom „maloletnički huliganizam“, a Larisa Vodnianova odvedena je u policijsku stanicu gde je podnela tužbu protiv menadžera kafića zbog javne uvrede i diskriminacije.

Portparol ruskog istražnog povereništva Vladimir Markin izjavio je juče da je otvoren kazneni postupak na temelju optužbi za javno kršenje ljudskog dostojanstva uz pretnje nasiljem.

Natalija Vodianova, inače istaknut borac za prava dece i filantrop, pita se zašto je njena majka uopšte privedena u policijsku stanicu, kada je trebalo uhapsiti menadžera kafića.

Čitavu situaciju je nazvala “signalom društvu” pozivajući javnost da pomogne deci s posebnim potrebama i njihovim porodicama da se osećaju dobrodošlima i zbrinutima, a ne suprotno.

Objava supermodela izazvala je bes korisnika društvenih mreža, ali i javnih osoba. Oglasile su se i službe koje štite prava dece s posebnim potrebama i javno osudile ponašanje  menadžera kafića.

Supermodel Natalija Vodianova poznata je širom Rusije. Stekla je globalnu slavu kada je počela da radi za Kelvina Klajna, ali nikada nije zaboravila skromne uslove u kojima je odrastala. Poznata je po dobrotvornim aktivnostima, 2004. je osnovala organizaciju za pomoć deci s posebnim potrebama Naked Heart Foundation.

Izvor: RT.com/Hot.hr