Agencija za hranu i lekove cenzurisala Kim Kardašijan

Američka Agencija za hranu i lekove objavila je upozorenje zbog selfija koji je objavila starleta Kim Kardašijan na svom Instagram profilu na kom je promovisala pilule protiv jutarnje mučnine.

.

Rijaliti zvezda objavila je selfi na kom drži bočicu leka “Diclegis”, koji se koristi u lečenju mučnine i povraćanja tokom trudnoće. U postu koji je objavljen i na Twitteru poručila je milionima njenih pratilaca da joj taj lek mnogo pomaže.

“Što je najvažnije, dokazano je da ne predstavlja rizik za bebu”, napisala je Kardašijan.

Agencija je odmah objavila upozorenje farmaceutskoj kući “Duchesnay” koja proizvodi lek, zbog reklame koja zavarava kupce, jer “prezentuje tvrdnje o efikasnosti, ali ne daje nikakve informacije o rizicima”.

Post Kardašijanove ubrzo potom je uklonjen sa njene strane, a pojavio se novi u kom starleta savetuje trudnice da se “raspitaju kod lekara o ovoj piluli” i link ka punim informacijama o leku na sajtu Duchesnay.

Inače, Diclegis može izazvati niz nuspojava, od kojih je najčešća pospanost i ne treba da ga koriste žene sa astmom. Osim toga, nije proučavano njegovo dejstvo na žene koje imaju ozbiljniji oblik jutarnjih mučnina i povraćanja poznat kao hyperemesis gravidarum.

Izvor: b92