Keli Ozborn uvredila Meksikance: „Ko će da čisti toalet ako njih oteramo?“

Voditeljka Keli Ozborn našla se u neprijatnoj situaciji tokom gostovanja u popularnoj američkoj emisiji „The View“ kada je komentarisala rasistički govor Donalda Trampa o Meksikancima, nakon čega je i njen komentar shvaćen kao rasistički.

.

Bivša voditeljka smisije „Fashion Police“, imala je poruku za slavnog milijardera koja je uvredila publiku, kao i jednu od voditeljki šoua Rozi Perez, nakon koje je nastala opšta rasprava u studiju.

“Ako izbaciš svakog Latinoamerikanca iz ove zemlje, ko će onda da čisti tvoj toalet?”, rekla je Keli i ostavila sve prisutne u šoku.

Nakon te Keline rečenice umešala se voditeljka Rozi Perez, koja je momentalno stala u odbranu Meksikanaca i odbrusila Ozbornovoj: “Latinoamerikanci ne služe samo za to!”, nakon čega je Keli shvatila šta je izgovorila i uveravala gledaoce da je njen komentar pogrešno shvaćen.

“Nisam mislila tako. Dajte, molim Vas! Ja nikada ne bih ni pomislila tako nešto. Nisam deo takvog govora”, pravdala se.

Emisija se završila, a ne društvenim mrežama pljuštale su uvrede na račun Keline izjave, nakon čega je morala da se obrati javnosti putem Instagrama.

“Uvek preuzimam odgovornost za sve što kažem. Što se tiče ovog slučaja, preuzeću odgovornost samo za to što nisam obrazložila svoju misao, ali se neću izvinjavati za rasizam jer ja nisam rasista. Štaviše, Rozi me je sprečila da dovršim rečenicu, ali ipak neću zahtevati da ona preuzme odgovornost za ovaj slučaj. Trebalo je da znam da dolazim u živu emisiju kakva je „The View“ i sada sam naučila važnu lekciju. Nadam se da će nakon ovog slučaja ljudi biti otvoreniji prema latinoameričkoj zajednici, i više govoriti o problemu imigracije. Inače, i ja čistim svoj je**ni toalet”, napisala je Keli.

Situacija se promenila, pa se voditeljka Rozi putem Tvitera izvinila Keli.

“Keli,, izvini. Nisam shvatila tvoju poentu. Greška je moja. Tvoje srce je čisto i pravedno. Obožavam te!” napisala je Rozi, čime je stavila tačku na slučaj.

.

Izvor: Tračara