Slavni kleptomani: Kradu sve, od žvakačih guma do nakita

Dastinu Hofmanu fetiš su suveniri koje krade po hotelima, Britni obuče komad garderobe i ode iz prodavnice, Lindzi Lohan krade skupo... Neke zvezde nedostatak uzbuđenja traže u krađi sitnica s polica prodavnica ili noćnih klubova. Psiholozi kažu da su uzbuđenje, strah, moć, ovisnost o adrenalinu ili seksualna frustracija osećaji koji preplave bogate kradljivce. Na listu slavnih kradljivaca upisale su se Lindszi Lohan, Britni Spirs, Paris Hilton...

.

Glumica Megan Foks (28) je zbog sjaja za usne od sedam dolara dobila doživotnu zabranu ulaska u bilo koju „Walmart“ prodvnicu u svetu.

Britni Spirs (33) je zabeležila najviše krađa jer obožava da obuče neki deo garderobe i da ga ne plati. Tako je iz butika išetala u majici od 200 dolara, na benzinskoj stanici je ukrala upaljač, a u seks šopu periku.

Lindzi Lohan (28) voli da krade skupocen nakit, krzno, naočare za sunce, a u kolekciju je uvrstila i „Roleks“ satove. Bila je osuđena na 480 sati društveno korisnog rada i 120 dana zatvora, što nije odslužila, nakon što je ukrala ogrlicu vrednu dve hiljade dolara. Optužena je i da je 2008. ukrala krznenu jaknu od 11 000 dolara, zatim „Roleks“ od 35 000, a 2012. ukrala je satove i naočare ukupne vrednosti 100 000 dolara.

Paris Hilton (34) nema dovoljno novca pa krade po noćnim klubovima. Nakon njene posete nestaju nakit, jakne i torbice, a jednom je zamolila telohranitelja da uzme cipele koje su joj se svidele, stavi ih pod jaknu i išeta napolje.

Vinona Rajder (43) je završila s uslovnom kaznom i satima društveno korisnog rada. Uhvaćena je u krađi 2001. godine u robnoj kući „Saks Fifth Avenue“ na Beverli Hilsu gde je probala da ukrade artikle vredne 5 650 dolara. Iz prodavnice je pokušala da istrči s Gućijevim haljinama i torbicama marke Mark Džejkobs, ali nadzorne kamere, a zatim i policija, su je ulovili. Osuđena je na 480 sati društveno korisnog rada i tri godine uslovne kazne.

Dastin Hofman (77) priznao je da su njegov fetiš suveniri koje krade po hotelima u kojima odseda.

Bivši talijanski reprezentativac, Andrea Dosena (33) uhvaćen je zajedno s devojkom u krađi u robnoj kući „Harrods“. Pošten je na slobodu uz kauciju.

Poznati reper DMX (44) opljačkao je 3 200 dolara iz benzinske stanice, a zaposlene je na nišanu držao njegov telohranitelj.

Dženifer Kaprijati (39) svojevremeno je bila najbolja teniserka sveta, što podrazumeva i veliko bogatstvo. Ipak, osetila je potrebu da krade. Uhvaćena je 1993. dok je na Floridi pokušala da ukrade nekoliko prstena sa štanda. Vrednost nakita bila je oko evro!.

Keša (28) je krajem 2009. godine u Nemačkoj odlučila da malo prekopa po kontojneru u koji se ostavlja isključivo odeća za Crveni krst. Ne, nije joj bilo neprijatno. Sve je razbacala, uzela šta joj se sviđa i ostalo ostavila na zemlji. Ta odeća se, naime, ne plaća i namenjena je ljudima koji nemaju novca.

Fara Foset je umrla 2009. godine, a dva puta su je uhvatili u krađi odeće. Dok su prodavačice pozvale policiju, glumica je imala spreman odgovor - prodali su joj robu s greškom bez da su to napomenuli i nisu hteli da joj vrate novac ni da joj zamene artikl.

Pičiz Geldof je preminula je od predoziranja heroinom, a nekoliko puta uje uhvaćena dok je pokušavala da ukrade odeću.

Izvor: 24sata.hr