Keti Peri danas puni 31 godinu: 15 zanimljivosti koje niste znali o njoj!

Pevačicu obožavaju širom planete, njeni albumi se prodaju "alva", ima mačku koja je selebriti i "Forbs" joj se poklonio. Pogledajte 15 zanimljivih podataka koje sigurno niste znali o Keti.

.

1. Njeno pravo ime je...

Kerin Elizabet Hadson. A Peri je, ustvari, devojačko prezime njene mame.

2. Njeni roditelji su sveštena lica i ona ima portugalske, nemačke i irske korene

Kladimo se da niste zanali da su Ketini roditelji, Kit i Meri, oboje sveštena lica, ali i da je ona sestričina reditelja Franka Perija, zar ne? Takođe, Keti ima stariju sestru Anđelu i mlađeg brata Davida Daniela, ali i portugalske, engleske, nemačke i irske korene.

3. Njena mama je bila u ljubavi sa legendom rok muzike

Kada je bila devojka, Ketina mama Meri, bila je strastveno vezana za muziku... ili preciznije za muzičare. Pre nego što je postala evanđelista, ona je bila u ljubavi sa Džimijem Hendriksom.

4. Kada je bila dete Keti nije smela da jede dečje žitarice "Lucky Charms"

.

Tačnije, te žitarice su bile zabranjene u njihovom domu! Pitate se zašto? U žitaricama se nalaze i penasti slatkiši u boji "marshmallows", a Ketini roditelji ih smatraju simbolom Lucifera. Jadna Keti...!

5. Počela je karijeru kao hrišćanska narodna pevačica

Ludo ali istinito! Keti je odrasla uz duhovnu muziku jer je sekularna, moderna muzika u njenom domu bila zabranjena. Njeno prvi nastup je bio u crkvi kada je imala 15 godina. Počela je da pravi demo snimke i prvi ugovor je potpisala sa hrišćanskom muzičkom kućom "Red Hill" ali taj njen album, potpisan njenim pravim imenom Kejt Hadson, nije imao uspeha.

6. Odlučila je da će biti pop pevačica nakon što je čula jednu pesmu

Kada je Keti po prvi put čula pesmu "Killer Queen" legendarne grupe "Queen" odlučila je da će da bude pevačica. Frontmen grupe "Queen", legendarni Fredi Merkjuri bio joj je i idol i inspiracija.

7. Njena prva pesma "I Kissed a Girl" inspirisana je poznatom američkom glumicom

Sećate li se Ketinog privog hita "I Kissed a Girl"? E pa, čini se da je inspirisan svetski poznatom američkom glumicom.... Skarlet Johanson! Keti je jedno prilikom izjavial: "Inspiraciju za pisanje te pesme sam dobila jednom prilikom kada sam otvorila časopis i ugledala Skarlet. U tom trenutku sam bila sa svojim dečkom i rekla sam mu: „Neću da te lažem. Kada bi Skarlet ušetala u ovu prostoriju i nabacivala mi se, ja bih joj uzvratila. Nadam se da je to ok za tebe.“

8. Keti je prava proždiračica muškaraca

Dobro je poznato da je Keti bila prvo, je l’ te, u vezi sa komičarem Raselom Brendom 2009. godine, a onda su se tokom putovanja u Indiju i venčali. Ceremonija je obavljena u duhu indijske kulture, a njihov brak se završio 14 meseci nakon što su izgovorili sudbonosno DA. Danas, ona je u vezi sa pevačem Džonom Majerom, ali pre nego što je uplovila u ljubavnu vezu s njim, šuškalo se da je prava proždiračica muškaraca. Zašto? Kako su kolale priče po medijima i u šoubiz svetu ona je bila u vezi i sa pevačem i glumcem Džeredom Letom, pa modelom Baptistom Điabikonijem, ali i glumcem Robertom Patisonom. A da, bila je i u vezi sa Trevijeom Mekojem.

9. Rijana je jedna od njenih najboljih drugarica

Nema sumnje da je Rijana jedna od Ketinih najboljih durgarica. Ona je čak jednom izjavila: " Mi smo prijateljice i obe smo u ovom ludom roler kosteru... i dobro je imati dobru drugaricu. Ponosna sam što oko sebe imam kul ženske, a ona jeste kul ženska."

Keti je takođe veoma bliska i sa Perezom Hiltonom, Adamom Lambertom i glumicom Šenom Vudvord.

10. Ona je u Ginisovoj knjizi rekorda

Keti drži dva rekorda. Prvi je da je Najbolji početak na Američkoj digitalnoj top listi za ženskog izvođača što je osvojila 2010. godine, a druga je Najbolji prvi ženski izvođač sa pet pesama sa jednog albuma na prvom mestu američke top liste u 2013. godini.

11. Keti i Zoi Dešanel su odvojene na rođenju

Neverovatno je na koliko ljudi Keti liči. Samo uporedite nju i glumicu Zoi Dešanel, ali je uporedite i sa glumicom Emili Blant. Sličnost je impresivna.

12. Čak je i njena mačka selebriti

current mood

A photo posted by KATY PERRY (@katyperry) on

.

Keti je dobila mačku koja se zove Kiti Puri i njen ljubimac ima svoj blog. Ali to nije sve. Kiti Puri je pravi selebriti jer je nominovan za Tin čojs nagrade u kategoriji Najbolji selebriti ljubimac u 2009. godini.

13. Za 28. rođendan je ručala sa Mišel Obamom.

Nakon ovog susreta Keti je izjavila: "Sada je moj rođendan potpun! Ručala sam sa Mišel Obamom".

Ubrzo je na tviteru i postavila njihovu zajedničku fotografiju na kojoj se vidi kako sa širokim osmehom pozira pored prve dame.

14. Pojavila se prodičnom šouu televizije ABC

Jeste li znali da se Keti pojavljuje u seriji "Wildfire"? Ona u njoj peva svoju pesmu "Thinking of You". To joj je prva glumačka tezga.

15. Po Forbsovoj listi Keti je muzičar sa najvećom zaradom u 2015. godini

.

Talentovana i lepa, po Forbsu, Keti Peri je, takođe, i dobro plaćena pevačica. Ne dobro nego NAJBOLJE. Na listi 100 poznatih ličnosti koje najbolje zarađuju ova mlada dama je zauzela prvo mesto i to zahvaljujući svojoj aktuelnoj turneji "Prismatic World Tour". To znali da zalađuje oko dva miliona dolara po gradu, a tu je oko 126 gradova, a 75 van Amerike.