Brega o Sevinom dečku: „Čim nije mene odabrala, znači da zna da izabere“

Muzičar je na turneji po Hrvatskoj, pa je u jednom intervjuu, osim o svojih kolega, komentarisao i Severinu.

.

Goran Bregović (65) kreće na turneju po Hrvatskoj kojom obeležava 40 godina „Bijelog dugmeta“. Sa svojim orkestrom i sa Alenom Islamovićem sviraće u pet gradova, a prvi koncert održaće u pulskoj Areni, 8. avgusta.

- Nemam taj talent da se vraćam unatrag, ali znate šta, nema ni mnogo muzike koja je preživela 40 godina. Kad sam sastavljao ovaj koncept krenuo sam od hipoteze da bi možda Dugme upravo ovako zvučalo danas nakon 40 godina, rekao je Brega u intervjuu voditelju hrvatskog „Narodnog radija“ Daliboru Petku.

Bregović je odgovarao i na pitanja slušalaca. Jedno od pitanja, naravno, ticalo se i Severine i njenog ukusa za muškarce, i konkretno za Igora Kojića. Bregović je bio duhovit:

-Pretpostavljam da je Severina uvek znala dobro da izabere, čim nije odabrala mene .

Goran Bregović najtežim periodom u životu smatra početak rata na Balkanu, ali kaže da se isplatilo jer ga je takva situacija prisilila da se još jednom pokrene.

Opisao je i neke svoje saradnje kroz karijeru. Za Tončija Huljića (53), Brega je imao samo reči hvale.

- On je vraški talentovan. On radi jako brzo i potpuna je suprotnost od mene. Voleo bih da on ili Džiboni uspeju u inostranstvu, jer neko treba da izvede tu Dalmaciju u svet i pokazaže ljudima tu muziku - kaže Bregović.

Za Zdravka Čolića (64) rekao je da jedini u našoj istoriji ima sklad velikog glasa i velikog talenta, a prisetio se i svoje neuspele saradnje s Džonijem Štulićem.

- Hteo je da mu produciram ploču. Stigao je u Sarajevo i doneo puno pesama. Rekao sam mu da mogu samo par i on je otišao. Žao mi je da ga nema, to je velika praznina u toj generaciji muzičara - kaže Brega.

Za svog prvog pevača Željka Bebeka (69) kaže da voli mnogo da radi, za razliku od njega, no ne sviđa mu se njegov daljnji muzički razvoj.

Izvor:dnevnik.hr