Tviteraši osuli paljbu po autorki "50 nijansi - siva": Vama je OK da se muškarac iživljava nad ženom?

PR tim E. L. Džejms, autorke trilogije „50 nijansi siva“, odlučio je da Tviterašima priušti celosatno ispitivanje njihove omiljene spisateljice povodom izlaska nastavka serije romana "Siva".

.

Kao što su i očekivali, administratori tog Twitter naloga su imali pune ruke posla, ali ne sa prosleđivanjem pitanja Džejmsovoj, nego sa blokiranjem Tviteraša koji su osuli pravu paljbu na pedesetdvogodišnju.

Mnogi su se pitali da li Džejmsova uopšte ume da piše zbog veoma svedenog vokabulara koji je koristila u poslednjem romanu.

“Zar ne vidiš ironiju u tome što je knjiga napisana kao da te je neko vezao za stolicu i prisilio da to uradiš?”, sarkastičan je jedan od korisnika ove društvene mreže koji je jasno napravio aluziju na S&M scene u romanu.

Najveći broj tvitova je sadržao osnovane opaske na račun preuzimanja kompletne radnje i opisa iz Sumrak sage koju je napisala Stefani Mejer, čiji su romani, prema ranijem priznaju E. L. Džejms, poslužili kao predtekst za priču koju je napisala maštajući o tome kako bi izgledao odnos Edvarda i Bele da su imali seksualne odnose.

“Molim te da me skineš sa blok liste jer mi je jako žao što sam ismevao tvoju užasnu knjigu”, piše drugi, a u sličnom maniru se nadovezuje još na hiljade njih.

“Zašto smatraš da je prava poruka koju treba da pošalješ milionima žena širom sveta ta da je sasvim OK da se partner iživljava nad njima samo zato što je bogat?”, pita se jedna Tviterašica, dok drugi dodaju da je valjda onda OK da maltretiraju svoje žene i ružni i siromašni muškarci.

Naposletku je Džejmsova napustila Twitter u roku kraćem od sat vremena, a za to vreme je uspela da odgovori na svega pet, šest pitanja i da poruči da piše još dva ljubavna romana.

Izvor: tračara