Lepa teniserka grudnjakom iznervirala Britance!

Prošlogodišnja finalistkinja Vimbldona Eženi Bušar izazvala je pravu bujicu negodovanja engleske javnosti jer je prekršila stroga pravila odevanja koja vladaju na tom najcenjenijem teniskom turniru na svetu.

.

Naime, Bušar je u prvom kolu izgubila od kineske predstavnice Jing-Jing Duan 6-7(3), 4-6. Ali, crni grudnjak koji je nosila tokom nije se svideo Englezima. Strogi „dress code“ Vimbldona zahteva da svi igrači i igračice nose belo.

Istina, Bušar je mala bele patike, čarape i i sportsku haljinu preko belog sportskog grudnjaka. Međutim, u jednom trenutku tokom meča ispale su joj crne bretele što se nije svidelo Britancima.

Domaći novinari su u izveštajima o toj situaciji istakli da je sudija morala da opomene Eženi i da je pošalje u svlačionicu da promeni grudnjak.

Tako je bilo prošle godine kada je veliki broj teniserki počinilo isti greh, zbog kojeg su morale put svalčionice na presvlačenje. Ali, ne i sada. Zato su organizatori odlučili da je kazne.

Prošle godine je izdata naredba koje svi igrači moraju da se pridržavaju, a nova pravila uključila su i boju donjeg veša, jer je Serena Vilijams provocirala organizatore noseći uske sportske gaćice

Inače, to nije prvi „bezobrazluk“ ove cice iz Kanade.

Prošle godine Eženi Bušar odbila je da se rukuje sa svojom protivnicom priilikom žreba za mečeve Fed Kupa, a isti gest je napravila i ovog aprila.

Kanadska teniserka otvorila je plej-of susret Fed Kup reprezentacija Kanade i Rumunije duelom sa Irinom-Kamilom Begu, a u na žrebu je odbila da se rukuje sa Aleksandrom Dulgerom.

Opravdanje Eženi Bušar bilo je da će za rukovanje biti vremena na terenu.

Ipak, kanadska lepotica ne haje mnogo za bonton i šarmira sve oko sebe.

Na Instagramu ima više od 200 000 pratilaca, koje svakog dana zabavlja svojim kratkim video snimcima i lepim fotografijama.

Izvor: net.hr, 24sata, mirror