Bijonse, Niki Minaž, Kris Braun dobitnici BET nagrada

Pevačica Bijonse dobitnica je tri BET nagrade, uključujući i priznanje za video godine, koje Black Entertainment televizija dodeljuje afroameričkim i drugim manjinama u muzici, glumi, sportu.

.

A photo posted by Beyoncé (@beyonce) on May 5, 2015 at 7:58pm PDT

Pevačica Bijonse dobitnica je tri BET nagrade, uključujući i priznanje za video godine, koje Black Entertainment televizija dodeljuje afroameričkim i drugim manjinama u muzici, glumi, sportu.

Kris Braun i Niki Minaž takođe su dobitnici više priznanja ali je sinoćnji šou u Majkrosoft teatru u Los Anđelesu protekao u znaku nastupa.

Zvezda večeri bila je Dženet Džekson koju je Braun pozdravio uzvicima, Lavren Koks suzama a Minaž je taj momenat ovekovečila svojim mobilnim telefonom. Džekson je dobitnica Ultimate Icon nagrade, počasne BET koju je posvetila porodici.

Impresicna Sijara, Džejson Derulo i Tinaši odali su priznanje 49-godišnjoj pop pevacici igrajući poput nje na muziku "Rhythm Nation"-a.

Uz Dženet Džekson, šou je obeležio i nastup Pi Didija kojim je pao na sceni tokom uzbudljivog performansa kojim je proslavio 20. rođendan svoje kompanije Bad Boy Records. Njemu su se na sceni pridružili Lil Kim, Mejs, Fejt Evans, 112, dok je u video montaži iskorišćen snimak repera Notorijusa B.I.G.-a.

Bijonse je nagrađena u tri kategorije - najbolja ritam i bluz pevačica, najbolji video i najbolja režija spota. Kris Braun je najbolji arenbi/pop izvođač a dobitnik je i nagrade fanova - fandemonium.

Šou je otvorio Kendrik Lemar, dobitnik priznanja za najboljeg hip-hop umetnika, dok je u ženskoj kategoriji ta nagrada otišla u ruke Niki Minaž.

Sinoćnji šou, iako mahom prepun muzike i smeha, imao je i ozbiljnije tonove kada se osvrtao na nedavna ubistva crnaca u SAD. Lamar je tim povodom repovao na haubi policijskog automobila dok su Džanel Mone i Džidena izveli "Clašic Man" a oko vrata su nosili natpise "Ja sam klasičan čovek" audirajući na protesne natpise boraca za građanska prava "Ja sam čovek".

Nagradu za životno delo dobio je Smoki Robinson, a na sinoćnjoj ceremoniji nastupili su i RIjana, Ališa Kiz, Vikend, Pati Label, Robin Tik...

Izvor: Tanjug