Mislite da poznajete filmove? Pročitajte tekst!

"Vrisak" je bio jedan od najboljih horora devedesetihih, a ovo su zanimljivosti koje možda niste znali o njemu. Ovaj neočekivani hit lansirao je uspešnu franšizu i mnogobrojne parodije.

.

Film “Vrisak” je debitovao u bioskopima 1996. godine u režiji majstora za horore Vesa Krejvena. Pre izlaska niko nije mogao da zamisli da će taj film postati jedan od najuspešnijih horora svih vremena. Prvi deo je bio temelj za dva odlična nastavka kao i mnogobrojne parodije.

Dru Batrimor je glumila je jednu od najupečatljivjih uloga, onu u krvavoj uvodnoj sceni. Ali, malo je poznato da je Dru zapravo trebalo da igra jednu od glavnih uloga – onu koja je kasnije dodeljena Niv Kembel. Raspored snimanja Dru Barimur je u to vreme bio toliko prebukiran da je imala vremena samo za tu jednu scenu. Ekipa “Vriska” je rizikovala s angažovanjem jedne tako velik zviezde za jednu kratku scenu, ali time su hteli da poruče gledaocima u startu da niko nije siguran.

Iako je ubica iz “Vriska” danas uglavnom poznat kao Gostfejs, u scenariju je njegovo ime bilo Masked Killer (Maskirani uboica). Njegova maska, koja je postala najprepoznatljivija stvar u vezi sa ovim filmom, kreirana je za Noć veštica 1991. kad je opisana kao “duh s očima poput kikirikija”. Jedan od producenata “Vriska” pronašao ju je u nekoj kući dok je istraživao potencijalne lokacije za snimanje i odmah je otkupio prava na njeno korišćenje.

Uloga policajca Devija Rilija prvobitno je bila zamišljena za nekog korpulentnijeg i fizički dominantnijeg glumca, ali Vesu Krejvenu se svidelo što Dejvid Arket pokazuje u toj ulozi i odlučio se za njega.

To su samo neki od nepoznatih detalja koji su otkriveni u novom nastavku serijala “You Think You Know Movies?” koji u svakoj epizodi predstavljaju zanimljivosti koje većina ljudi ne zna o filmovima koje obožavaju.

.

Izvor: Telegram.hr