Danas se navršava šest godina od smrt Kralja popa

U to ime, red je, ako ništa drugo, da uživamo u nekim njegovim pesmma...

.

Američki pre svega pevač, ali i tekstopisac, muzički producent, plesač i glumac. Čuveni Kralj popa, Majkl Džekson umro je 25. juna 2009. godine.

Bio je osmo dete u čuvenoj porodici Džekson, a muzičku karijeru počeo je zajedno sa svojom braćom Džekijem, Titom, Džermejnom i Marlonom u sastavu "Jackson 5".

Solo karijeru je započeo 1971. dok je još uvek bio član grupe, a onda su se ređali albumi: "Off the Wall" (1979.), "Thriller" (1982.), "Bad" (1987.), "Dangerous" (1991.), "HIStory" (1995.)

Njegovu životnu priču smo već pisali i možete da je pogledate OVDE, a danas, hajde da se podsetimo pesama uz koje smo uživali, uz koje uživamo i koje će večno trajati...

Mi biramo njih nekoliko...

Sa prvog albuma "Off the Wall", pesma "Don't stop til you get enough"

.

S drugog albuma, "Thriller", pre svega prisetimo se istoimene pesme i dobro poznatog spota. Slobodno zaplešite u dobro poznate korake koje klinci širom sveta i danas oponašaju.

.

Bilo je na tom albumu još mnogo dobrih pesama i teško je odlučiti se koju još izdvojiti. Ali neka to bude "Billie Jean".

.

Album "Bed" ima ništa manje dobre pesme. Jedna uz koja nikako ne sme da se izostavi s ove liste jeste "Dirty Diana".

.

S istog albuma je i pesma koju je gotovo neverovatno da neko ne zna na celoj ovoj našoj planeti: "Smooth Criminal" i čuveni "Moonwalk"

.

Na albumu "Dangerous" pre svega se izdvojila pesma "Black or Wihite".

.

Čuvena Naomi Kempbel definitivno je ulepšala spot za pesmu "In the closet" s ovog albuma.

.

Album punog naziva "HIStory: Past, Present and Future, Book I" objavljen je 1995. godine, a na njemu se nalazi i čuvena: Earth Song

.

Ali i pesma kojom ćemo završiti ovu našu playlistu posvećenu Majklu: They Don't Care About Us

.

Vaša playlista bi verovatno izgledala drugačije, zato najmanje što danas možete da uradite jeste da odslušate vama omiljene pesme i tako sačuvate sećanje na ovog vrsnog muzičara...