“OneRepublic” pravi elektro dens spektakl u Areni

Koncert elektro- dens atrakcije “OneRepublic” održaće se 6. juna, 2015. u Beogradu u Kombank Areni, sa početkom u 21h. Ljubitelji elektro densa iz čitavog regiona dolaze na njihov beogradski koncert, a oni će publici predstaviti novi album. Njihov megahit iz 2007. „Apologize“ nalazi se među prvih 50 na Bilbordovoj listi Hot 100 najboljih pesama svih vremena.

.

Novi album “Native” nudi pregršt hitova koje je uradio njihov lider Rajan Teder. Rođen i odrastao u Tulsi u Oklahomi, Teder je odrastao pevajući u crkvi i on kaže da su kantri muzika i gospel najviše uticali na njegov pevački stil. Ali, iako već godinama peva dinamičnim i nesputanim glasom na koncertima "OneRepublica", dugo je izbegavao da takvim glasom peva u studiju. Očaran je i danas elektro zvukom.

“Postao sam opsednut elekto-dens muzikom kad sam na festivalu Coachella prošle godine video nastup benda Swedish House Mafia koji me je raspametio", kaže Teder koji je ranije sarađivao sa ovim EDM triom, kao i sa DJ pionirom te kulture, Polom Oakenfoldom. „Počelo je kao eksperiment, ali je dobilo neki svoj život i na kraju smo nabasali na ovaj hibrid koji nam je omogućio da očuvamo naš prepoznatljivi stil, ali i da unesemo nešto potpuno novo”, kaže Rajan Teder.