Novače, SREĆAN ROĐENDAN!

Čovek koji nas je mnogo puta u životu usrećio, danas slavi 28. rođendan!

.

Šta napisati o čoveku o kojem svi znamo toliko mnogo? O nekome ko nas od turnira do turnira sve više uveseljava? Zbog koga ne spavamo po celu noć, zbog koga strepimo, zbog koga se radujemo?

Na današnji dan 1987. godine u Beogradu rođen je Novak Đoković.

Reket je prvi put uzeo u ruke 1991. godine, a za posao kojim se bavi rekao je:

"To je sudbina. Ako vam je nešto u životu suđeno, suđeno vam je!"

Deset godina kasnije, tada četrnaestogodišnjak, sezonu završava kao trostruki prvak Evrope u singlu, dublu i ekipno, a na Svetskom juniorskom prvenstvu osvaja srebro takmičeći se za Jugoslaviju.

Naredne godine je igrao prvi put za nacionalni tim u Dejvis Kupu protiv Letonije. U to vreme bio je rangiran kao 606 na svetu.

Šira javnost Srbije za njega je čula nakon što je došao do četvrtfinala Rolan Garosa i sezonu završio na 16. mestu.

Prvi Grend Slem u karijeri – Australijan Open osvaja 2008. godine, pobedivši Žoa Vilfrida Congu u finalu i izgubivši samo jedan set tokom čitavog turnira.

A zatim, korak po korak, godinu po godinu, Novak se popeo do vrha! Osvojio je Vimbldon o kojem je dugo sanjao, Dejvis Kup sa nacionalnim timom, a danas čvrsto čuva poziciju broj jedan, toliko čvrsto da će ostali teniseri morati dobro da se pomuče da bi ga odatle sklonili.

„Sanjao sam da postanem prvi na svetu. I sanjao sam Vimbldon. U dva dana snovi su postali stvarnost. Dugo vremena nakon toga smenjivale su mi se slike u glavi – jasnije nego ikada pre.“

Prošle godine naš najbolji teniser postao je otac malenom Stefanu. U intervjuu koji je dao „Vanity Fair“, u trenutku dok je njegova Jelena bila u drugom stanju, u jesen prošle godine, rekao je:

„Jelena i ja smo zajedno već skoro devet godina. U septembru smo se verili i sada je ova beba znak života od Boga. Razgovarali smo o tome u prošlosti, ali nikada nismo odlučno rekli: "Ok, hajde da napravimo bebu". Prvi put kada smo pokušali smo i uspeli, sjajna preciznost, uradio sam to kako treba (smeh)“.

A onda je i dodao:

„Mislim da je najlepša stvar na svetu kada ste u mogućnosti da prenesete iskustva na decu, dete je najveća sreća. Za nas se sada sve menja. Nastaviću da igram tenis, ali moj prioritet više neće biti udaranje loptice već zdravlje Jelene i bebe.“

I koliko god se nama činilo da ćemo ga zauvek gledati, da nikada neće otići sa terena i da ga niko nikada neće skloniti sa trona, Novak je svestan da penzija u poslu kojim se bavi dolazi mnogo ranije:

„Nije tenis ceo moj život. Već razmišljam šta ću raditi kada završim karijeru, imam mnogo projekata u planu.“

Ali sada je tu, očekuje ga Rolan Garos, a očekivanja su velika.

I dok se i mi nadamo novom peharu, želimo mu da današnji dan provede na najlepši mogući način.

SREĆAN ROĐENDAN, NOLE!

Izvor: NovakDjokovic.com/B92