Džon Lenon mrzeo žene koje je voleo!

Bivša supruga Džona Lenona, Sintija Lenon, decenijama je odbijala da okrivi Joko Ono da im je rasturila brak i preotela slavnog "Bitlsa" Džona. U poslednjem intervjuu otkrila je i zašto.

.

Sintija Lenon je preminula prošle sedmice nakon kratke borbe sa rakom pluća, a u planu je imala da napiše i autobiografiju u kojoj bi otkrila neviđene detalje o svom braku sa Lenonom.

Sintija je skoro 50 godina čuvala neverovatnu tajnu: Joko Ono uopšte nije kriva za raspad braka nje i Džona Lenona, već žena koja se zove Alma Kogan!

- Džon je verovao da je Alma reinkarnacija njegove majke Julije, a kada je počeo tajno da se viđa sa njom, nisam ništa rekla. Mogla sam da shvatim tu privlačnost jer je Alma bila osam godina starija od njega i izgledala je ozbiljnije, pa ju je zbog toga poistovetio sa svojom majkom.

Starije žene su uvek bile Lenonova slaba tačka jer je izgubio majku sa 17 godina kada ju je udarilo auto, nakon čega se nikada nije oporavio.

- Ne zaboravite da je i Joko bila starija od Džona sedam godina i odmah mi je bilo jasno zbog čega joj se sviđa. Džon je počeo da se zabavlja sa njom nakon što je Alma preminula od raka jajnika sa 34 godine, što ga je potpuno slomilo.

Sintija je rekla za Ono da je bila opsesivna obožavateljka „Bitlsa“, koja je pratila Džona gde god se pomerio, pa ju je on prvobitno iskoristio da utopi tugu, ali se to vremenom razvilo u nešto više.

- Inače je do bola iritirala Džona, konstantno mi je pričao o njoj da je luda, ali kada je Alma umrla, nešto se promenilo u njemu. Joko je to uvidela i iskoristila priliku, nakon čega je upravljala Džonovim životom kao što je to radila njegova tetka Mimi sa kojom je odrastao.

Međutim, ono što Sintiji nije jasno je i to što je Džon uopšte bio zaljubljen u Almu, koju nije mogao da smisli dok su bili na fakultetu.

- Uvek ju je pljuvao i bezobrazno imitirao. Ni za milion godina nisam mislila da bi se tu mogla stvoriti romansa. Ali sve se promenilo kada su zajedno pozvani na žurku, na koju je meni bilo zabranjeno da dođem kako mu ne bi pokvarila ugled. Bio je obožavan od strane ženskih fanova, pa bi mu štetilo imidžu da ga vide sa ženom i detetom.

Kada je shvatila da je njihova veza došla do tačke od koje nema povratka, Sintija je jednostavno priznala poraz i bez prevelike pompe potpisala papire za razvod, te se povukla u krug svoje porodice.

Izvor: 24sata