Top 15 filmskih cica ubica

Samo jedno ćemo da kažemo: „Kiss, kiss, bang, bang“.

.

Klo Grejs Moric

U filmovima „Kick-Ass“ i „Kick-Ass 2“ njen superherojski alter ego zove se Hit-Girl i nema imena koje bi bolje okarakterisalo Klo u akciji.

.

Zoe Saldana

Bilo da je skrivena šminkom/efekatima ili ne, ona je neustrašiva. Neke od njenih nezaboravnih uloga ovekovečene su u filmovima „Avatar“, „Guardians of the Galaxy“ i „Colombiana“.

.

Skarlet johanson

Marvelova Crna udovica. Dovoljno.

.

Đina Karano

Karijera Đine Karano neodoljivo podseća na karijeru Dvejna Džonsona. Karanova se, kao i Džonson, bavila šibanjem u ringu, bila je fitnes model, a nedavno je osvojila i svet glume. Posle filma „Haywire“ dobija sve bolje uloge.

.

Mila Jovović

Gomilu ružnih vanzemaljskih lica Milla je isprašila još u filmu „The Fifth Element“. Do danas je, između ostalog, naređala i pet filmova „Resident Evil“ serijala.

.

Kejt Bekinsejl

„Underworld“ franšiza, „Van Helsing“ i „Total Recall“ više su nego dovoljni da se Kejt nađe na ovoj listi.

.

Zoë Bel

Belova je najpoznatiju ulogu ostvarila u filmu „Death Proof“. Mimo režije Kventina Tarantina, ova Novozelanđanka glumi mahom u B produkciji, što se ne može reći za njenu zavidnu karijeru kaskaderke.

.

Mišel Jeo

Pirs Brosnan ju je nazvao ženskom verzijom Džejsma Bonda, ali ova Azijatkinja je toliko sjajna da je bolje porediti je sa Džekijem Čenom. Uskoro ćemo je videti u nastavku filma „Crouching Tiger, Hidden Dragon“.

.

Keri - En Mos

Tri „Matrix“ filma i jeftin kostim od PVC materijala proslavili su fizičku spretnost Keri-En Mos. Koliko je zaista snažna, dokazala je kada je prećutala da je uganula članak na snimanju jer se plašila da će biti zamenjena.

.

Anđelina Džoli

„Gone in Sixty Seconds“, „Tomb Raider“, „Mr. & Mrs. Smith“, „Wanted“… Kada ne sedi u rediteljskoj stolici, Anđa praši negativce.

.

Brigit Nilsen

„Red Sonia“ je od Brigit napravio razbijačicu B filma, dostojnu afere sa Arnoldom Švarcenegerom i braka sa Silvesetrom Staloneom.

.

Uma Turman

U filmovima „Kill Bill“ jedino je Uma bila dostojna žutog kombinezona, koji je inspirisan kultnim kostimom Brusa Lija.

.

Mišel Rodrigez

Od filma „The Fast and the Furious“ do filma „Machete Kills“, teško je setiti se lepše glumice koja se više puta pretvarala u morbidnu mašinu za ubijanje.

Linda Hamilton

Nekoliko meseci pre početka snimanja filma „Terminator 2“, Linda Hamilton je trenirala tri sata dnevno, šest dana u nedelji. Ako joj stanete na put, ne samo da ćete dobiti batine, već ćete ostati i bez novca – kada ju je reditelj Džejms Kameron prevario, Hamiltonova se razvela i ostavila ga bez vrtoglavih 50 miliona dolara.

.

Sigurni Viver

Sigurni je sukob sa ozloglašenim čudovištem na kraju filma „Alien“ učinila toliko sjajnim da je scena postala jedna od najpoznatijih u istoriji SF filma, obezbedivši joj i prvu nominaciju za Oskara. Ona junakinju koju glumi u „Alien“ serijalu naziva Rambolinom, a na to zaista nema šta da se doda.

.

Izvor: city magazine