Šon Pen nema nameru da se izvinjava

Američki glumac Šon Pen, koji je, prema nekim ocema, na dodeli Oskara izazvao skandal uručujući nagradu za film godine meksičkom reditelju Alehandru Injarituu, rekao je da nema nameru da se izvinjava zbog ironičnog komentara na račun svog kolege i prijatelja.

.

Pen se pre objavljivanja da je "Čovek ptica" meksičkog reditelja dobio nagradu za najbolji film Američke filmske akademije, zapitao ko je uopšte tom "kučkinom sinu dao zelenu kartu".

Šala je izazvala brojne komentare i osude na društvenim mrežama, a Šon Pen, koji do sada nije komentarisao burnu reakciju javnosti, na promociji svog novog filma u Kaliforniji rekao je da ga "uvek iznenadi ljudska glupost".

"Apsolutno neću da se izvinjavam", rekao je Pen, koji je sa Alehandrom Injaruitom snimao film "21 gram" 2003, kada su postali bliski prijatelji.

"Svako ko je dovoljno glup da ne shvati ironiju i to u zemlji koja je toliko ksenofobična", poručio je Pen i dodao da je "bilo po njihovom, ne bismo imali velike filmske autore koji rade u ovoj zemlji".

Posle dodale Oskara, reditelj je rekao da je šala na njegov račun bila "ludački dobra" i da "Šonovu i njegovu `brutalnost` može da preživi samo njihovo iskreno prijateljstvo".

Prošle godine Oskara za najbolji film dobio je takodje meksički režiser, Alfonso Kuaron, za film "Gravitacija".

Izvor: beta