Dodeljeni Oskari životinjama, briljirala majmunica ''Anđelina Džoli''

Glumci i glumice imaju Oskare, a životinje Pauskare (Pawscar) - na ovogodišnjoj, šestoj po redu dodeli tih priznanja, trijumfovala je majmunica Kristal koja se u poslednih 20 godina pojavila u 25 filmova, među kojima su blokbasteri "Noć u muzeju" i "Mamurluk 2".

.

Krisal, ženka majmuna kapucina, koja je na svečanost došla u dugoj, ružičastoj haljini s ogrlicom, važi za "Anđelinu Džoli među filmskim životinjskim zvezdama". U svojoj dugoj karijeri na velikom platnu davala je repliku poznatim glumcima kao što su Ben Stiler, Bredli Kuper, Met Dejmon i Robin Vilijams, prenosi Rojters.

Nagradu za najbolju mladu životinju-glumca dobila su tri šteneta pit bula za ulogu Roka u poslednjem filmu Džejmsa Gandolfinija "The Drop".

Nagrada za najbolju sporednu konjsku ulogu dodeljena je Dejlu, konju koji u filmu "Planeta majmuna: Revolucija" nosi vođu majmuna, a nagrada za najbolju vodenu tačku Savani, delfinu iz "Priče o delfinu 2".

Pauskar za najbolji ansambl ponele su životinje koje se pojavljuju u filmu "Divljina" - konj Mafet, lisica Darma, zvečarka Fred, pas Tes, zec Sport, lama Tajga kao i 40 žaba koji u jednoj sceni prekrivaju telo glavne glumice Ris Viterspun.

Ove godine svečanost je vodila Poli Peret, najpoznatija po ulozi forenzičarke u seriji "NCIS", navodi Rojters.

Izvor: tanjug