Bojana Stamenov predstavlja Srbiju na Evrosongu u Beču

Bojana Stamenov predstavljaće Srbiju na "Pesmi Evrovizije" u Beču ove godine sa numerom "Ceo svet je moj?", koju je Vladimir Graić komponovao specijalno za evrovizijsku scenu.

.

Takmičarske kompozicije je publika sinoć prvi put čula. Konačnu odluku o pobedniku doneli su i žiri i publika, u jednakom odnosu glasova - 50:50.

Bojana Stamenov pevanjem se bavi od sedme godine. Završila je tri odseka u srednjoj muzičkoj školi - za gitaru, lautu i renesansno pevanje. Bila je finalista šou-programa "Ja imam talenat" 2012. godine, kada je širu publiku osvojila svojim raskošnim glasom i sjajnom interpretacijom.

U borbi za predstavnika Srbije bili su i Danica Krstić sa pesmom "Suze za kraj" i Aleksa Jelić sa numerom "Vodi me".

Ovogodišnje takmičenje za Pesmu Evrovizije biće održana 60. put, sada u Beču, pošto je Končita Vurst sa pesmom "Rise Like a Phoenix" pobedila prošle godine u Kopenhagenu.

To će biti drugo domaćinstvo za Austriju, a prvo posle 1967. godine.

Prvo polufinale zakazano je za 19. maj, drugo polufinale za 21. maj, a finale za 23. maj 2015. godine. Na Pesmi Evrovizije ove godine će se takmičiti 40 zemalja.

Kipar i Srbija se vraćaju nakon jednogodišnje, a Češka nakon petogodišnje pauze, dok će Ukrajina preskočiti ovo takmičenje. Australija će se ove godine prvi put takmičiti.

Izvor: Tanjug