Džared Leto - zaštitnik divljih životinja

Glumac Džared Leto postao je globalni ambasador Svetskog fonda za prirodu u borbi protiv krivolova i kriminala u oblasti divljih vrsta (WWF).

.

U svojoj novoj ulozi Leto će raditi s WWF-om kako bi se podigla svest o najvažnijim, ključnim pitanjima s kojima se suočava naša planeta, navodi se u saopštenju.

Leto je nedavno s WWF-om otputovao u Južnu Afriku kako bi iz prve ruke saznao više o kriminalu u oblasti divljih vrsta, a posebno o problemu krivolova koji opstanak nosoroga dovodi u pitanje, kao i o nastojanjima WWF-a da spasi tu ugroženu vrstu.

"Moja najnovija avantura u Južnoj Africi bila je spektakularna, kao i uvek. Biti u neposrednoj blizini veličanstvenih bića poput nosoroga i slonova, duboko me povezuje s prirodom i prihvatam odgovornost da pomognem u zaštititi ove krhke vrste i njihovih staništa", rekao je poznati glumac.

On je, kako je dodao, izuzetno motivisan da učini sve što može kako bi se osigurao opstanak ovih ugroženih životinja i trudiće se da podstakne i druge da se uključe u akciju.

"Moramo se udružiti i zaštititi ove izuzetno osetljive životinje od besmislenog klanja i udvostručiti naše napore za aćanje njihove populacije širom Afrike i Azije.To se može - i s usmerenim globalnim naporima - biće učinjeno", naveo je Leto.

Izvor: Tanjug

Pročitajte još:

Najlepše ljubavno pismo svih vremena napisao je Džoni Keš!