Britanija se kladi na ime buduće princeze

Prošle godine je više od 24 miliona dolara uloženo u kladionice kada se pogađalo kako će se zvati beba Džordž. Nakon što je obelodanjeno da će vojvotkinja Kejt roditi devojčicu, u užem izboru su se našla tri imena.

.

Ime još nerođenog deteta princa Vilijama i vojvotkinje od Kembridža postalo je pitanje od nacionalnog interesa, bar za jedan deo stanovništva naše planete.

Kockari i kladioničari su već uložili novce u nadi da će baš oni predvideti ime budućeg člana britanske kraljevske porodice, i da li će mali princ Džorž dobiti brata ili sestru.

Dok ste možda vi potpuno nezainteresovani koje će ime Vilijam i Kejt da daju svojoj bebi, s druge strane, kladionice Padi Pauer, Ledbrokers i Vilijam Hil nude jake kvote na vrlo specifičan izbor muških i ženskih imena.

Postoje neki veoma očigledni pretendenti na listi, uključujući ime Dajana i Elizabeta, a ima i onih koji imaju malo manje šanse.

Magazin “OK!” objavio je vest da vojvotkinja od Kembridža čeka devojčicu, a časopis najavljuje da će se u novom broju naći fotografija ultrazvuka koja potvrđuje tu činjenicu.

Na naslovnici magazina stoji i izjava vojvotkinje: “Zvaće se Dajana”, direktno implicirajući da će novi član kraljevske porodice dobiti ime po pokojnoj majci princa Vilijama i Harija koja je izgubila život u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. godine.

Od kada se saznalo da je Kejt trudna, počele su spekulacije da će se nerođena beba zvati po majci njenog muža. Tako da je ime Dajana od početka favorit, iako su male šanse da će to odbriti njeno visočanstvo, kraljica Elizabeta II.

Imena koja su se našla na listi kladionica su i Elizabet, po samoj kraljici, Margaret, po pokojnoj kraljičinoj sestri, i Šarlot, po srednjem imenu sestre vojvotkinje od Kembridža – Pipe Midlton.

Iako su u prednosti imena Dajana i Elizabeta, najpoznatija britanska kladionica Vilijam Hil kaže da je ime Šarlot isplivalo kao jedan od favorita, a kvote su 4 prema 1. U kladionici “Pedi Pauer” su šanse 5 prema 1.

Inače, Šarlot je bilo na 17 mestu najpopularnijih imena prošle godine u Velikoj Britaniji.

Ime Šarlot nije dugo davano u kraljevskoj porodici zbog čega kladionice smatraju da će se buduća princeza zvati upravo tako.

Na drugom mestu imena kladionice Vilijam Hil je Elizabet sa šansama 5 prema 1, na trećem Viktorija sa kvotom 12 prema jedan. Potom slede imena Aleksandra, Dajana, Alis, Katarina, Margaret, Meri i Ana.

Svi koji su uložili novac na ime bebe, moraće da sačekaju april kada se očekuje da će vojvotkinja od Kembridža poroditi.

Kladionice su za prvo dete princa Vilijama dali najveće šanse imenu Džordž, tako da postoji velika mogućnost da će ime buduće princeze biti upravo Šarlot.

Izvor: "Telegraf"