Showbiz vesti

Frka na estradi: Poreska pred vratima, baba kao izgovor!

Poreska uprava zasukala je rukave i počela da prekopava po zaradama srpskih estradnih umetnika. Mi vam prenosimo neke od najzanimljivijih razloga za plaćanje i neplaćanje poreza. Njima više nije smešno. A vama?
15.01.2015. - 14:01h

Pored honorara, na meti inspektora naći će se i luksuzne nekretnine, automobili ali i pokloni. A evo šta o tome kažu pevači.

Anabela Atijas:

"Do sada se nikad nisam susrela sa iskustvom plaćanja poreza u vezi sa poslom kojim se bavim."

Nataša Bekvalac je rekla da nije jedina koja zarađuje u svojoj porodici, kao i da dolazi iz dobrostojeće familije, saznaje „Blic“.

„Nataša je došla po pozivu u Upravu. Ona je rekla da dolazi iz situirane porodice i da joj novac pretežno daje otac, fudbalski trener Dragoljub Bekvalac. Nataša je takođe izjavila i da njena sestra Kristina, koja ima butik i bavi se kreiranjem, dobro privređuje“, kaže izvor „Blica“.

Nataša je dodala i da njen bivši suprug Danilo Ikodinović uredno plaća alimentaciju za njihovu ćerku Hanu. A kada je u pitanju novac koji zarađuje na nastupima, bila je neodređena.

Folk pevačica Sandra Afrika, koja je karijeru započela kao plesačica Mileta Kitića, poreznicima je ispričala da je od dečka, bake i dede dobila skupocene automobile, kao i da je sve ostalo što poseduje dobila na poklon.

Vesna Zmijanac:                  

"Nisam još dobila poziv. Mislim da je to pilićarenje što odlaze po kafana i misle da mogu da saznaju koliko mi zarađujemo. To nikako ne može da se sazna jer ne znaju da li ja pevam na kompenzaciju ili mi je gazda lep pa mu pevam za džabe. Šta je država uradila za nas? ništa! Ima bolesnih pevača koji nemaju hleba da jedu. Država mora da uvede osnovne stvari kada je estrada u pitanju. Ne vode računa o autorskim pravima, a pre je išlo sve preko računa i tačno se znalo koliko je ko albuma prodao."

Džej Ramadanovski:

"Ja sam Poreskoj platio 150.000 dinara i dužan sam još 40.000. Jedino ne razumem da li plaćam toliko na godišnjem nivou, ali kad račun stigne, ja lepo na šalter, pa uplatim. Inače, prijavljen sam u Beču ali pošto radim u Srbiji, plaćam porez i ovde. Pevači lažu da mnogo zarađuju. Ljudi nemaju love, a mi živimo od ljudi!"

Dejan Matić:

Bio sam pre mesec dana u Poreskoj, kada su me pozvali na razgovor. Znate šta, kad budem imao autorka prava, tada ću i da im plaćam porez. Imam radnu dozvolu i sve radim legalno. Rekao sam im da Srbija nije mesto gde inače mnogo radim, uglavnom sam preko.

Neda Ukraden: 

"Ja sam regularna. Moju imovinu je lako evidentirati. Ko se hvali velikim prihodima, imaće i veliki porez. Pre se zarađivalo na pločama i to se oporezivalo. Regularan je onaj građanin koji prima porez preko računa, a oni kojima se trpa u grudnjak, što imaju velike vile i bazene, tepko je ustanoviti koliko zarađuju."

Izvor: blic, alo