Ovo je definitivNO.1 Noletova godina!

Novak Đoković najbolji je sportista sveta za 2014. godinu u izboru Sportske akademije Sjedinjenih Američkih Država i to u izuzetno jakoj konkurenciji.

.

Naš najbolji teniser u istoriji tako je postao tek peti teniser posle Ivana Lendla, Pita Samprasa, Rodžera Federera i Rafaela Nadala, kome je pripalo to laskavo priznanje.

Posebno je istaknutno legendarno finale Vimbldona sa Federerom i osvajanje sedmog grend-slem trofeja.

Sportska akademija SAD, u jubilarnom 30. izboru, za najbolju sportistkinju proglasila je rusku teniserku Mariju Šarapovu.

Kako se navodi, Nole i lepa Maša dominantno su odneli pobedu tokom glasanja od 1. do 24. decembra na zvaničnom sajtu američke Sportske akademije.

Odmah iza Đokovića našao se kenijski atletičar Denis Kimeto, dok je treće mesto zauzeo jedan od najboljih fudbalera sveta, as Barselone Lionel Mesi.

Drugo mesto kod dama pripalo je Genzebe Dibabi, atletičarki iz Etipoije, iza koje je ostala plivačica Keti Ledecki.

A od teniskih događaja koji su obeležili 2014. godinu, a nisu se odigrali na terenu, ATP je ina vrh liste stavio venčanje i prinovu Novaka i Jelene i rođenje blizanaca Rodžera Federera.

Na drugom mestu liste je Novakovo „peckanje“ Dimitrova.Veza Grigora Dimitrova i lepe Marije Šarapove pomno je praćena u svetskim medijima. Još se prepričava Noletov upad na Dimitrovu konferenciju kada je bio u ulozi novinara na Mastersu u Indijan Velsu.

Glavna tema razgovora su bili slatkiši Marije Šarapove, jer je teniserka pokrenula posao sa slatkim proizvodima, a brend se zove “Šugarpova”.

- Moj prijatelj Grigor je najlepši na Turu. Zbog toga nema potrebe da pričamo mnogo o tenisu. Koji je tvoj omiljeni “Šugarpova” slatkiš - upitao je tada Novak i nasmejao sve u sali, a i Dimitrova.

Naravno, sećamo se i Novakove izjave da Grigor nema razloga da žalo što nije osvojio gren slem jer "ima Mariju Šarapovu za devojku".

Na trećem mestu je romantični trenutak kada je nemački teniser Martin Emrih ušao na teren dok je njegova verenica Mihaela Krajiček igrala, kleknuo i pitao je da se uda za njega: na tom terenu su se upoznali godinu ranije.

Endi Marej je verio svoju devojku Kim Sirs i potvrdio da će i on brzo na ludi kamen.

Na četrvrtom mestu je buđenje Del Potra iz anestezije. Povreda zgloba leve ruke odvukla je Huana Martina del Potra sa terena još u februaru, ali je svakodnevno dobijao poruke podrške od fanova. Nakon operacije odmah ih je na društvenim mrežama obavestio da je sve u redu.

Izvor: blic, 24sata