Showbiz vesti

Emina Jahović, Vlado Georgiev, Mira Škorić... u Beogradu za Novu Godinu

Za novogodišnju noć u Beogradu na tri bine nastupiće, između ostalih, Vlado Georgiev, Emina Jahović, Mira Škorić, Neverne bebe, Balkanika, DJ Marko Nastić, dok će 30. decembra za Beograđane i njhove goste na Trgu republike pevati Haris Džinović.
20.12.2014. - 17:23h

Gradski čelnici očekuju oko 100 000 domaćih i stranih turista, da Grad Beograd zaradi oko 15 miliona evra. Kako kažu, doček Nove godine Skupštinu grada neće koštati više od 8,25 miliona dinara.
Za novogodišnju noć ispred Skupštine Srbije nastupiće Emina Jahović, Vlado Georgiev, Nikola Rokvić i Mira Škorić, a koncert će trajati od 22 sata do tri sata posle ponoći.
Na Trgu republike od 21 sat do tri sata posle ponoći nastupaće Balkanika, Alisa, Kiki Lesendrić, Neverne bebe i Kraljevski apartman, dok će ispred Filozofskog fakulteta nastupiti di dejevi, između ostalih i Marko Nastić.

Doček je organizovan i za ljubitelje klasične muzike u Sava centru.
Gradski menadžer Goran Vesić kaže da organizacija dočeka Nove godine Skupštinu grada neće koštati više od 8,25 miliona dinara, od čega će 6,5 miliona biti izdvojeno za izvođače i dodao da će grad izaći s konkretnim troškovima ubrzo posle Nove godine.
Prema njegovim rečima, to je manje novca nego što je potrošeno za organizaciju dočeka 2010. i 2011. godine.
Vesić je rekao da se očekuje više turista nego prošle godine, kad ih je bilo najviše do sad, ali i da Grad Beograd zaradi oko 15 miliona evra samo za doček Nove godine.
-Za nas je doček investicija u imidž, privredu, kulutru grada.
Vesić navodi da su Vlado Georgijev i Emina Jahović odlučili da nastupe besplatno, dok će honorari drugih izvođača biti znatno niži od onih za koje uobičajeno nastupaju, na čemu im je zahvalio.
-Opredelili smo se da doček bude spektakularan, onakav kakav najveći grad na Balkanu i zaslužuje. Skupština grada poslednjih godinu dana ulaže mnogo  u turizam kao jednu od najvećih razvojnih šansi, a to podrazumeva ogranizaciju događaja.
Sponzori dočeka Nove godine su "Er Srbija" i "Delez Srbija".

Izvor: tanjug