Lena Bogdanović: Cica sa Dedinja u šumi sa Crvenkapom

U hit seriji “Žene sa Dedinja” (utorkom u 21.10h na Prvoj) Lena tumači lik Alise, promiskuitetne vajarke. Ova talentovana glumica igra i Crvenkapinu mamu u novoj istoimenoj predstavi u pozorištu “Boško Buha” (od nedelje 16. decembra do utorka 30. decembra, od 11, 13, 15, 17 i 19 časova, scena „Aleksandar Popović“ u UK „Vuk Karadžić“). Lep povod da proćaskamo sa ovom lepom damom.

.

Lena opisuje Alisu kao nestalnu ženu koja se najbolje oseća u svojoj koži. Lojalna je prema prijateljima i to je jedina konstanta koju nema u odnosu prema muškarcima, pa čak ni prema detetu. A opet, ona često jedina uradi ono što drugi neće, hrabra je i principijelna.

Šta je novo kod Alise u novoj sezoni “Žena sa Dedinja”? Ima li bitnih promena u njenom viđenju sveta i ljubavi?

- Alisa će ostati verna svojoj prirodi i težnji da menja sebe i svet, a da ipak sve ostane isto. Prolaziće i kroz razne faze, tako da ćete videti njene transformacije u zakletog ekologa, borca za ljudska prava, filantropa…Takođe, Alisa prolazi i kroz fazu spiritualizma i mislim da će biti vrlo zanimljiv i taj tantrički tantričk aspekt.

Je l’ teško igrati lik koji je skroz suprotan tvom privatnom? Glumcima je to posao, to znamo, za to se školuju. Ali, ipak, kako je uskočiti u kožu nekoga sa kim nemaš dodirnih tačaka?

- Alisa je izazov za mene. Najznačajnije za mene bilo je da odglumim suočavanje sa izdajom i prevarom kada je počine bliski ljudi.

I onda, iz lika Alise, Lena ulazi u lik Crvenkapine mame, u bajci za decu (i odrasle) koja je sasvim drugačija od svih koje smo videli. Radoznala devojčica u šumi ne sreće samo vuka već i mnoga druga čudnovata bića koja na različite načine utiču na njen put kroz šumu i odrastanje.

Tekst je pisala Milena Depolo, režirao Darijan Mihajlović, a specijalne gošće su Mirna Radulović, Sara Jovanović, Nevena Božović i Saška Janković.

Crvenkapu igra Jelisaveta Karadžić, sa kojom Lena do sada nije sarađivala.

- Zanimljivo je da se Jelisaveta i ja do ove predstave nismo poznavale. U jednom trenutku, Jelisaveta mi je rekla: “Leno, čoveče, pa ti i ja više ličimo nego rođene sestre. Imamo isti gest, da vrtimo kraj kose kad pričamo (smeh)!

I, jesu li sve Crvenkape iste?

- Naša je jedna samosvesna, moderna Crvenkapa, a njena mama je pomalo neurotična i vrlo brižna (smeh).

O seriji "Žene sa Dedinja" možete se obavestiti ovde