Top 15 izmišljenih likova koje obožavamo

Koliko vremena ste "spucali" na gledanje filmova, crtaća, na igrice ili serije? Otkidali na loše momke i dobre devojke? Poistovećivali se sa herojima, a mrzeli mutivode? Za vas su Molder, Starkovi, Pikard, Sirijus Blek više od likova?

.

Obožavamo „Reddit“. Zašto? Jer se na jedno obično pitanje „kog izmišljenog lika smo najviše voleli?“ pokrenula rasprava od skoro 10 000 komentara. Evo top 15 izmišljenih likova koje je odabrala „Reddit“ zajednica.

Faramir – Jedan od najplemenitijih likova cele trilogije „Gospodar prstenova“. Iako se njegov brat podao moći prstena, a otac potpuno skrenuo, svejedno im je ostao odan i dalje ih je voleo. Prsten ga nikada nije privlačio.

Artur Dent – običan čoek s kojim svako može da se poistoveti i koji se našao u situaciji u kojoj najradije ne bi bio. Zapravo, ko ne bi voleo da putuje svemirom u omiljenom kućnom ogrtaču, tražeći idealnu šoljicu čaja?

Foks Molder – Niko zaista nije voleo nekog FBI agenta, bilo da se pojavljivao u filmu ili u seriji. Osim Foksa Moldera – cara TV ekrana devedesetih uz kojeg smo počeli da verujemo u vanzemaljce, zavere američke vlade i „Area 51“.

Data – Ko njie voleo Datu, nije voleo „Star Trek“! Jedan od najomiljenijih TV likova svih vremena. U jednom trenutku opet ćemo sesti pred male ekrane i pogledati „ST: The Next Generation“. Samo zbog Date!

Garus – Ako ste igrali hit igru „Mass Effect“, znate o kome pričamo. „Reddit“ zajednica jedinstvena je kada je u pitanju Garus – najjači lik u igri, prijatelj i ljudina (iako je vanzemaljac) koji je bio uvek s nama u timu.

Semvajs (Sem) Gamdži – „I cant carry if for you, but i can carry You!“ Rečenica koja ga je obeležila. Lik bez kog Frodo ne bi uspeo. Hobit bez kog ne bi bilo Međuzemlje.

Teal’c – Jafa ratnik iz „Zvezdane kapije“ koji se pridružio SG-1 timu i postao jedan od najdražih likova serijala, uz naravno Samantu Karter, Danijela Džeksona i Džeka O’Nila. Vrlo odan prijateljima, porodici i istinskim, čistim vrednostima, ponekad biste želeli da ga imate za najboljeg prijatelja u stvarnom životu. „Indeed“.

Volter Vajt – „Breaking Bad“ definitivno spada u jednu od najbolji TV serija u poslednje vreme. Time i lik Voltera Vajta koji se, uz trudnu ženu, bolesnog sina, hipotekom nad kućom, lošim poslom kao profesor hemije u srednjoj školi i još gorim, drugim poslom u autoperionici, pretvorio u pravog „bad ass“ koji svi ponekad želimo da budemo.

Žan – Luk Pikard – Najdraži „Star Trek“ kapetan. Priznajmo. Svaka čast Kirku i svima ostalima, ali Pikard je Pikard. Tačka! Očinska figura TV ekrana, mudar, pametan, pravi vođa s kojim nema šale.

Klementina – Heroina video igre „The Walking Dead“ koja je postigla ogroman uspeh, a lik mlade Klementine definitivno je postao okosnica cele priče. Igrate tako da pričom i postupcima diktirate dali tok igre – a koliko je Klementina popularna, govori činjenica da je u drugoj epizodi prve sezone igre, za vreme razvrstavanja hrane, 96% igrača najviše hrane dalo upravo njoj!

Sirijus Blek – Harijev prvi živ član porodice s kojim je mogao da razgovara o svojoj prošlosti i svojim roditeljima. Nakon što je umro, Hari je opet proživeo smrt svojih roditelja. Značajna ličnost celog serijala o „Hariju Poteru“. Izbor Gerija Oldmana za ulogu Sirijusa Bleka bio je pun pogodak! Jedan od opisa sa „Reddita“: „Davno izgubljeni ujak kog bi svaki klinac poželeo da ima“. Zar ne?

Malkom Mal Rejnolds – Glavni lik kultne, prerano završene SF serije „Firefly“, Mal je kapetan broda čiji je jedini zadatak da brine o svojoj posadi i o svom brodu. Lik zamišljen kao heroj koji to i nije, činio je sve da bi on i njegova posada preživeli. Mal je ubrzo postao jedan od najdražih SF likova, a 2004. godine TV Guide ga je svrstao u top 20 najvećih SF likova svih vremena!

Dr Haus – Haus je zakon! Kraj serijala mnogima je slomio srce. „Šta ću sad da gledam?“ Je li ovo zaista poslednja epizoda? Šta sada?“ samo su neki od komentara na „Redditu“ na poslednju epizodu jedne od najpopularnijih TV serija u novijoj istoriji malih ekrana.

Cela porodica serije „Malkom u sredini“ – „Kada se serija završila, cela Malkomova porodica nedostajala mi je više nego moja prava nakon što sam se odselio iz kuće!’ jedan je od komentara. I potpuno je iskren – istinski voljena, disfunkcionalna porodica koju biste rado gledali kada god se pojavi na teveu.

Ned Stark- Lord Edard “Ned” Stark, gospodar Zimovrela i zaštitnik Severa, poslednja desnica kralja Roberta Barateona, potomak je duge linije nekadašnjih kraljeva zime, čovek nadaleko čuven po svojoj časti i nepokolebljivoj službi dužnosti.

Izvor: Plan b

Pročitajte i:

10 filmova koje M.O.R.A.T.E. da odgledate (ako stvarno volite filmove)