Naš izbor: Top 10 filmskih poljubaca koji će vam uzburkati krv

U istoriju svetske kinematografije Džon Rajs i Meri Irvin ušli su kao prvi glumački par koji se poljubio na filmu – scena je trajala samo trideset sekundi, a 1896. kada je “Poljubac” snimljen, označio je početak svojevrsne revolucije u filmskoj umetnosti.

.

A kada ste se poslednji put propisno poljubili? Onako, da vam zastane dah? Da vam srce iskoči iz grudi? Da vam klecnu kolena? Kad ste se poslednji put poljubili onako, filmski, da vam se zavrti u glavi? Niste skoro, zar ne?

Evo, još malo pa će praznici, na teveu već uveliko počeli filmovi s božićnom tematikom i novogodišnjim hepiendom. Maštate li o savršenoj atmosferi i pahuljama koje vam se tope na licu dok se približavate najsočnijim usnama na svetu...

Mi vam preporučujemo neke od najlepših poljubaca na filmskom platnu, a vi izvolite, inspirišite se...

Kameron Diaz i Džud Lou u "Holliday"

.

Rajan Gosling i Rejčel Mekadmas u "Beležnici"

.

Ingrid Bergman i Keri Grant u istorijskoj sceni poljupca u "Ozloglašenoj"

.

Vivijen Li i Klerk Gebl u "Prohujalo sa vihorom"

.

Keli Mekilis i Tom Kruz u "Top Ganu"

.

Maza i Lunja

.

Debora Ker i Bert Lankaster u "Odavde do večnosti"

.

Prvi film u kome se dogodio takozvani francuski poljubac, i poljubac u horizontalnom položaju je "Flesh and the Devil"iz 1926. godine sa Gretom Garbo i Džonom Gilbertom.

.

Poljubac kao da je poslednji put ili je bar tako tražila Liza od Rika: "Kiss me. Kiss me as if it were the last time". Da ironija bude veća, stvarno je i bio. Šta reći nego "Kazablanka".

I, naravno, Kristen Stjuart i Robert Patison – "Sumrak"

.

Pročitajte i:

Top 10 najerotičnijih filmskih scena