Večeras finale Grand festivala "Budi Human"!

Finale Grand festivala koji ove godine nosi naziv “Grand festival - Budi human” počinje 21h na Prvoj televiziji. Peti po redu muzički festival ovoga puta ima humanitarni karakter...

.

Učesnici ove muzičke manifestacije pevaće za bolesnu decu za čije lečenje se već prikuplja novac u okviru humanitarne fondacije Novi Beograd koju vodi Aleksandar Šapić. Gledaoci Prve već su imali priliku da se bliže upoznaju sa problemima sa kojima se suočavaju ovi mališani u okviru emisije “Exlpoziv” koja svakodnevno emituje priloge o njima kako bi se podstakao što veći broj ljudi da se uključe i pomognu shodno svojim mogućnostima.
Priloge o njima možete pogledati OVDE

Na festivalu učestvuje ukupno pedeset izvođača, a u samom finalu naći će se njih dvadeset. Među učesnicima su Milica Todorović, Tanja Savić, Darko Lazić, Mirna Radulović i Davor Jovanović (duet), Dejan Matić, Al Dino, Maja Nikolić, Snezana Djurisić, Dušan Svilar, Stevan Andjelković, Topalko, Nemanja Stevanović, Sasa Kapor, Jelena Kostov, Katarina Živkovic I mnogi drugi.

Pobednička kompozicija imaće poseban marketing kao i visokobudžetni spot, koji će dobiti i drugoplasirana i trećeplasirana pesma.
Voditelji Festivala su Sanja Kužet, Dragana Katić i Tihomir Tepić koji izveštava iz bekstejdža. Žiri je sastavljen od eminentnih ličnosti iz sveta muzike, sporta i filma. Neki od njih su Željko Vasić, Vesna Zmijanac, Aca Lukas, Aleksandar Šapić, Bane Obradović, Gane Pecikoza...

Gledaoci su tokom emisije doprineli prikupljanju novca slanjem poruka na 3030. Celokupni prihodi od festivala namenjeni su u humanitarne svrhe zahvaljujući sponzorima kao i novčanim donacijama Grand festivala.