Dragana Mirković pravi muzej o sebi!

Austrijski "Kozmo" imao je čast da poseti dvorac Dragane Mirković u Ebenfurtu. Tom prilikom im je ona otkrila detalje o planovima da dvorac pretvori u muzej o sebi...

.

Dragana Mirković je ponosni vlasnik velelepnog dvorca u Austriji. Ona objašnjava da su stanovnici i predsednik opštine jako dobro prihvatili to što je zvezda sa Balkana vlasnik jednog od kulturnih dobara Austrije:

"Mi smo svesni odgovornosti koju imamo prema ovom kulturnom dobru. Osim što smo pazili da sve zadrži svoj stari duh, skupljamo sve stare slike dvorca, stare beleške, vredne stvari pronađene u dvorcu. Mislim da je najbolje rešenje muzej kojim ćemo svima omogućiti da uživaju u ovom dragulju", dodala je Dragana.

Ona je istakla i šta joj je najomiljenije u dvorcu:

"Obožavam balsku dvoranu. Baš je velelepna, barokna i podseća na sjaj starih vremena. Jao, Bože, kad pomislim ko je sve šetao ovim hodnicima, od Marije Terezije do nobelovke Berte von Sutner, sva se naježim… Istorijska vrednost dvorca ne može se meriti novcem", kaže Dragana.

Pevačica je opisala i budući izgled muzeja u kom će se nalaziti njena celokupna diskografija, kao i brojna priznanja i nagrade koje je dobila za svoj humanitarni rad, a posetioci će u audio-vizuelnom delu muzeja moći da slušaju i gledaju sve Draganine spotove i nastupe.

Na pitanje zašto je odabrala Austriju za taj projekat, Dragana je objasnila da je mislila da će u Austriji biti niko, ali se prevarila:

"Oni su me dočekali raširenih ruku. I država i društvo u celini, a ja im to nikada neću zaboraviti", objasnila je pevačica.