Đule: Van Gogh licem u lice sa fanovima u Hali sportova

Novi spot, zakazan koncert i druga nominacija za Best Adria Act! Više nego dovoljno razloga za susret sa Zvonimirom Đukićem Đuletom! Pogledajte šta Đule ekskluzivno otkriva za sajt Prva.rs...

.

Grupa Van Gogh danas će objaviti novi spot i to za pesmu "Skačem, skači", koji je ujedno i najava, ali i objava da će se 11. decembra u Hali sportova dogoditi svirka koja će se sigurno dugo pamtiti.

"Reč je o četvrtom spotu sa albuma "Neumeren u svemu". Ovoga puta je u pitanju live verzija pesme "Skačem, skači" koja je filmovana na ovogodišnjem Birfestu krajem avgusta meseca", kaže Zvonimir Đukić Đule.

Novi spot predstavlja poseban spoj Van Gogha i njihovih fanova.

"Čar ovog spota je što su i fanovi koji su pozvani da snimaju učestvovali u režiji spota. On je zapravo rediteljsko delo fanova i naše ekipe. Svi su slali svoje snimke koji su ušli u spot i on predstavlja najavu i objavu našeg beogradskog koncerta koji smo zakazali za 11. decebra u Hali sportova, Van Gogh za svoje fanove.", priča Đule.

Đule dodaje da je isto da li sviraju u nekom ogromnom prostoru poput Arene ili pak neku klupsku svirku. Prostor je prostor i kako kaže ljudi su ti koji su bitni.

"Mi na huk publike pravimo zvuk. Taj spoj je posebna čarolija. Van Gogh je posle 28 godina prošao dug put i od najmanjih, onih kultnih mesta za koncerte, pa do onih najvećih. Posle dve odsvirane arene 2007. i 2009. godine nemamo potrebu više nikome da se dokazujemo", kaže Đule.

Ali Hala sportova nikako nije "običan" prostor!

"Ovo je magični i prostor predstavlja grotlo rokenrola. To je mesto na kome su se 60-ih i 70-ih godina dogodile značajne stvari za zvuk i za rokenrol. I s obzirom da je naziv turneje "Licem u lice", ponovo idemo tamo gde smo imali promociju albuma "Opasan ples" 1999. godine. To je bio možda jedan od najboljih naših koncerata, pored Arene 2007. godine, pa mu se eto vraćamo na taj direktan dodir, na prst, na pogled i na dah s publikom", priča Đule.

Do decembra i još jedne svirke za pamćenje, ono što svi moramo da uradimo jeste da OVDE glasamo za Van Gogh koji je drugi put u nominaciji za MTV Best Adria Act!

"Drago nam je da smo i ovoga puta u nominaciji i na najbolji način ćemo predstavljati i braniti boje muzike i stila muzike koje negujemo skoro tri decenije. Glasanje je do 22. oktobra. Imamo tremu i iščekujemo rezultate. Sada radimo predano na koncertu, a između šta se dogodi obradovaćemo se time", kaže Đule.

Glasanje je neograničeno do 22.oktobra i možete svakodnevno učestvovati u njemu!