Sting - Frajer i u 63.

Vođa nekada slavne grupe „Police“, Gordon Metju Samner poznatiji kao Sting, iskusio je siromaštvo, prebrodio razvod, suočio se sa depresijom i paranojom, postao kosmički slavan i dospeo na listu 500 najbogatijih Britanaca.

.

Sting je rođen u radničkoj porodici. Njegov otac je bio dostavljač mleka, a majka frizerka. U mladosti se Sting bavio svakakvim poslovima. Bio je kondukter u autobusu, radnik na gradilištu i poreznik. Završio je koledž i postao učitelj. Dve godine je radio u osnovnoj školi.

Vikendima je svirao u lokalnim pabovima sa džez bendovima. Nadimak Sting (Žaoka) dobio je od Gordona Solomona, vođe benda u kojem je svirao, nakon što je jednom nastupio u puloveru sa crno-žutim prugama, poput pčele.

Iako je "težak" oko 180 miliona funti, nema nameru da bogatstvo ostavi svojoj deci. Sa prvom suprugom Frensis Tomelti, Sting ima sina Džozefa (38) i ćerku Fušiju Kejt (32). Sa drugom, Trudi Stajler, dobio je Bridžit (29), Džejka (28), Eliot poznatiju kao Koko (24) i Đakoma (19).

- Ja sam odrastao u siromašnoj porodici i ne planiram da ostavljam novac svojoj deci. Oni to odavno znaju, čak sam im rekao da planiram da potrošim najveći deo pre nego što umrem. Imam mnoštvo finansijskih obaveza, pa šta zaradim, potrošim. Ne ostaje mi mnogo.

Stingu se, inače, ne sviđa što bogati roditelji ostavljaju deci čitave fondove, zbog kojih do kraja života ne moraju ništa da rade.

- Sigurno im neću ostaviti nikakav novčani fond. Moraće da rade i već rade. Naravno, ako neko od njih upadne u nevolju, pomoći ću, ali osim toga želim da budu u stanju da sami zarade i probijaju se.

Ali, šta god pričao, volimo ga zbog onog što radi. Pevač, tekstopisac, muzičar najrazličitijih instrumenata, aktivista, glumac i filantrop. Frajer nad frajerima, buntovnik, pesnik nežnog srca.

Da si ti nama živ i zdrav još 100 godina!

Pročitajte i ekskluzivni intervju koji je Sting dao za naš sajt, onomad, pre koncerta u Areni:

Veče sa Ivanom Ivanovićem - No.53