Marko Janjić: Bilo je jako šokantno videti otvoreni trbuh!

Sjajna glumačka ekipa glumi u seriji "Urgentni centar" koja će se uskoro emitovati na TV Prva. Ova serija je snimana u saradnji sa „Vorner bradersom“, a po uzoru na američku seriju "IR" zahvaljujući kojoj se proslavio Džordž Kluni...

.

Serija koju će krasiti fantastična glumačka ekipa "Urgentni centar", uskoro počinje na TV Prva. Mladi glumci kao što su Ivan Bosiljčić, Katarina Radivojević, Marko Janjić, Ivan Jevtović, Bojan Perić i Tamara Krcunović, igraće doktore, pedijatre, hirurge. Njihove pripreme bile su prilično teške i traumatične za sve njih, a na snimanjima je često bio prisutan lekar koji ih je savetovao. Neki glumci su lakše podneli sve ono što medicina donosi, tako su se kolege brinule za Tamaru, a nekima je bilo lakše. Marko Janjić, koji glumi hirurga, vrlo je zadovoljan ovim projektom:
"Moram da priznam da se ja američke verzije ne sećam, jer sam bio jako mali. Ovo što smo mi radili, na osnovu njihovog kostura, mislim da smo dobili jednu novu, ozbiljnu i jaku seriju. Jaku u smislu glumačkih zadataka, rediteljskih rešenja, a i sa produkcijske strane. Srbiju očekuje jedna potpuno nova forma i novi način na koji je ta serija snimana."

Da li je tematika prilagođena Srbiji?
"Mi smo se trudili da bude štoviše u realnim okolnostima. I problematika u zdravstvu, međuljudskim odnosima i hijerarhijskim odnosima među doktorima. Vrlo je realna i tačna."

Kako si ti prošao kroz obuku?
"Bosiljčić, Tamara, Ivan i ja smo insistirali da idemo i da gledamo operacije i da nasti hirurzi i doktori obučavaju nekim osnovnim stvarima. Dosta smo naučili vezano za medicinu i zahvaljujući tome smo shvatili kakva je problematika medicinskog radnika u Srbiji što nam je mnogo olakšalo izgradnju naših likova. Baš smo se posvetili, a u prvi mah je bilo jako šokantno videti otvoreni trbuh i pravu operaciju, ali vremenom smo se navikavali, a kasnije smo želeli sve više i više da prisustvujemo tome, da bi dobili to što doktori imaju, a to je gubitak empatije prema pacijentima."

Kakvi su rekviziti u seriji?
"Sve je vrlo realno, što će publika uskoro imati prilike da vidi. Čak su neke operacije toliko verno prikazane, da smo i mi, kada smo gledali snimak scene, bili zapanjeni koliko realno deluje."

Koja je tvoja uloga?
"Ja sam hirurg urgentne medicine. Kod mene dolaze svi mogući slučajevi koje ja pripremam, pa šaljem dalje specijalistima."

Nadaš li se uspehu kod publike?
"Očekujem da će bit vrlo dobra serija i mislim da je ovo tim koji je zaista napravio vrlo veliki pomak u serijama koje su se do sada emitovale. Ne nipodaštavam druge, ali mi smo drugari od ranije i jako smo se radovali kada smo se svi skupili na jednom projektu, što se jako retko dešava u našem poslu. Redovno se čujemo i postali smo kao porodica, a to se oseća i u seriji."